COVID-19 - ΠΡΩΤΟ ΚΡΟΥΣΜΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Μετά την εμφάνιση του πρώτου κρούσματος κορονοιού στη Θεσσαλονίκη, πραγματοποιείται έκτακτη σύσκεψη αυτή την ώρα στο υπουργείο Υγείας σύσκεψη, με την παρουσία του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, του υφυπουργού  Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη, των  γενικών γραμματέων του υπουργείου Γιάννη Κωτσιόπουλου και Παναγιώτη Πρεζεράκο, του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα και άλλων υπηρεσιακών παραγόντων.


Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης, ο υπουργός Υγείας θα μεταβεί στη Θεσσαλονίκη, όπου έχει συγκαλέσει σύσκεψη στις 17:00 στην Περιφέρεια, με τη συμμετοχή του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα, του δημάρχου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Ζέρβα, των διοικητών των Υγειονομικών Περιφερειών της Β. Ελλάδας Δημήτρη Τσαλικάκη και Παναγιώτη Μπογιατζίδη και του προέδρου του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιου Εξαδάκτυλου.

Πρόκειται για μια γυναίκα 38 ετών που γυρισε από ταξίδι στην Ιταλια και σύμφωνα με τους γιατρούς παρουσιάζει ήπια συμπτώματα της νόσου Η γυναίκα έχει μπεί σε θάλαμο αρνητικής πίεσης, στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ ενώ ελέγχεται και το συγγενικό περιβάλλον της. 

«Μετά το πρώτο κρούσμα κορονοϊού στη Θεσσαλονίκη, λειτουργούμε με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα», αναφέρει σε ανάρτησή του στο twitter ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.




Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ