ΣΕ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ Η ΕΕ ΜΕΤΑ ΤΟ BREXIT - ΕΡΕΥΝΑ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ ΓΙΑ ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΜΠΛΟΚ

 
Σε συναγερμό βρίσκεται η  ΕΕ μετά το Brexit καθώς  έκθεση προειδοποιεί για επικείμενη πτώχευση σε όλο το μπλοκ



Σύμφωνα με την οικονομική έκθεση οι οικονομίες του μπλοκ θα υποφέρουν εξαιτίας του Brexit, με αναμενόμενες πτωχεύσεις στην Ιρλανδία, το Βέλγιο και τις Κάτω Χώρες 

Το τέλος της μεταβατικής περιόδου της ΕΕ στο τέλος του έτους αναμένεται να έχει επιζήμιες συνέπειες για τα κράτη μέλη της ΕΕ, σύμφωνα με έκθεση της ασφαλιστικής εταιρείας Atradius - η οποία εδρεύει στο Άμστερνταμ. 

Η εταιρεία προειδοποίησε ότι οι οικονομίες της ΕΕ θα υποφέρουν εξαιτίας του Brexit και υπογραμμίζει ότι οι χώρες που κινδυνεύουν περισσότερο είναι οι εξαγωγικές χώρες, όπως η Ιρλανδία, το Βέλγιο και οι Κάτω Χώρες. 

Ο εκπρόσωπος είπε ότι το Brexit αναμένεται να προκαλέσει τις περισσότερες πτωχεύσεις στις βιομηχανίες κατασκευής και αυτοκινητοβιομηχανίας, καθώς αυτές οι βιομηχανίες είναι οι κινητήριες δυνάμεις των εξαγωγών.

Έρχεται μετά την άφιξή του στην Αυστραλία τον Dominic Raab την Πέμπτη, καθώς ο υπουργός Εξωτερικών επιβεβαίωσε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα προσπαθήσει να συμφωνήσει σε μία από τις πιο προνομιακές συμφωνίες ελεύθερου εμπορίου του.

Ο κ. Raab συναντήθηκε με τον Αυστραλό ομόλογό του, Marise Payne, όπου συζήτησε την πρόθεση του Ηνωμένου Βασιλείου να υπογράψει συμφωνία και την πρόσφατη απόφαση για την Huawei.

Επίσης αποκάλυψε ότι οι δύο συμφώνησαν να βρούν ευκαιρίες για εμπλοκή στην περιοχή του Ινδο-Ειρηνικού.

Ο κ. Raab δήλωσε: "Σήμερα έχουμε δεσμευτεί να ξεκινήσουμε διαπραγματεύσεις για μια φιλόδοξη συμφωνία ελεύθερων συναλλαγών μεταξύ των χωρών μας το συντομότερο δυνατόν.

"Η Αυστραλία  ελπίζουμε να είναι μέρος αυτού του πρώτου κύματος συμφωνιών υψηλής προτεραιότητας που επιδιώκουμε".


Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ