ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Εκπρόσωποι 28 μεγάλων αμερικανικών Πανεπιστημίων έρχονται στην Ελλάδα  στο τέλος Μαρτίου προκειμένου να έχουν συνομιλίες με τους Ελληνες ομολόγους τους  για την εκπόνηση διπλών και κοινών προγραμμάτων εκπαίδευσης.



Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως θα υποδεχθεί τα υψηλόβαθμα στελέχη  των παρακάτω 28 αμερικανικών πανεπιστημίων 
Harvard, Columbia, Princeton, «βαριά» ονόματα-μέλη της φημισμένης IVY League, καθώς και άλλα κορυφαία Ιδρύματα των ΗΠΑ, μεταξύ των οποίων τα Berkeley, Tufts, New York University και Johns Hopkins, που θα έχουν συνομιλίες με Ελληνες ομολόγους των δικών μας πανεπιστημίων.

Στόχος αυτών των συναντήσεων, η εκπόνηση διπλών και κοινών προγραμμάτων σπουδών, η συμμετοχή αλλοδαπών φοιτητών σε ξενόγλωσσα και σε θερινά προγράμματα στην Ελλάδα, η ανταλλαγή φοιτητών, ακαδημαϊκών, ερευνητών και τεχνογνωσίας και άλλες μορφές συνεργιών που τα ίδια τα Ιδρύματα θα συναποφασίσουν.

Η έλευση των Αμερικανών αποτελεί σύμφωνα με το Βήμα, σημαντικό στοίχημα, καθώς συνιστά το επόμενο βήμα στη στρατηγική εξωστρέφειας που έχουν εκπονήσει στο υπουργείο Παιδείας. Ηδη υπάρχουν διερευνητικές επαφές με γαλλικά και γερμανικά πανεπιστήμια αλλά και με τη στήριξη της συμμετοχής ελληνικών ΑΕΙ στην Πρωτοβουλία «Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια».

Αν όλα πάνε καλά, λένε στο Παιδείας, η χώρα έχει μόνο να κερδίσει, ενισχύοντας τη θέση της στον παγκόσμιο εκπαιδευτικό χάρτη και, το πιο σημαντικό, αναβαθμίζοντας την ποιότητα του ελληνικού δημόσιου πανεπιστημίου.

Το πιο σημαντικό όμως είναι η προώθηση νέων μέτρων από την υπουργό για την απελευθέρωση των ξενόγλωσσων προπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών, αλλά και την αφαίρεση αγκυλώσεων και γραφειοκρατίας από τις διεθνείς συνεργασίες των εγχώριων Ιδρυμάτων.

Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ