ΗΠΑ ΚΑΙ ΝΑΤΟ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΜΕΙΚΑΝΙΚΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ

Οι Ηνωμένες Πολιτείες στέκονται στο πλευρό της  Τουρκίας στο Idlib Η πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών  στην Άνκαρα, με ανακοίνωσή της δήλωσε πως είναι στο πλευρό της Τουρκίας στο θέμα της κρίσης του Ιντλίμπ στη Συρία και πως συνεργάζονται για την διασφάλιση της εκεχειρίας.


Στην ανακοίνωση που εξεδόθη από το λογαριασμό Twitter της Πρεσβείας σημειώθηκε:

«Ευχόμαστε συλλυπητήρια στις οικογένειες και τους οικείους των Τούρκων στρατιωτών που έχασαν τις ζωές τους στην επίθεση που διοργανώθηκε για ακόμη μια φορά στο Ιντλίμπ και συλλυπητήρια στους τραυματίες».

Στην ανάρτηση σημειώθηκε επίσης,

«Είμαστε στο πλευρό της νατοϊκής συμμάχου μας Τουρκίας και συνεργαζόμαστε για την κήρυξη της εκεχειρίας».

Στη χτεσινή ανακοίνωση που εξεδόθη από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας σημειώθηκε πως εξαπολύθηκε αεροπορική επιδρομή κατά των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων τα οποία βρίσκονται στην περιοχή Ιντλίμπ προκειμένου να διασφαλίσουν την εκεχειρία και πως δυο στρατιώτες έπεσαν μάρτυρες και άλλοι δυο στρατιώτες τραυματίστηκαν.


Τηλεφωνικές επικοινωνίες με το ΝΑΤΟ

Σύμφωνα με πληροφορίες από διπλωματικές πηγές, υπήρξαν τηλεφωνικές επικοινωνίες του εκπρόσωπου της Προεδρίας Ιμπραχίμ Καλίν με τον σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ Ρόμπερτ ο Μπράιαν. και του Μεβλούτ Τσαβούσογλου με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ κ. Στόλτενμπεργκ

Δεν δόθηκαν πληροφορίες σχετικά με το περιεχόμενο των τηλεφωνικών συνομιλιών.


Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ