ΣΥΡΙΑ - 33 ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΝΕΚΡΟΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΤΟΣΟΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΣΤΟ IDLIB

Τουλάχιστον 33 Τούρκοι στρατιώτες είναι νεκροί και περίπου άλλοι τόσοι τραυματίες, από βομβαρδισμούς ρωσικών μαχητικών στη βορειοανατολική Συρία 



Οπως είπς ο Ράμπι Ντόγκαν, κυβερνήτης της επαρχίας Hatay της Τουρκίας που συνορεύει με την περιοχή Idlib της Συρίας, 29 στρατιώτες σκοτώθηκαν και άλλοι τραυματίστηκαν σοβαρά στην επίθεση αργά την Πέμπτη ενώ 39 τραυματίες αντιμετωπίζονται στα τουρκικά νοσοκομεία. 
Τρεις Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν νωρίτερα την Πέμπτη στο Idlib. Τουλάχιστον 50 έχουν σκοτωθεί στο Idlib από τις αρχές Φεβρουαρίου.

Οι θάνατοι ήταν μια σοβαρή κλιμάκωση της άμεσης σύγκρουσης μεταξύ της τουρκικής και της συριακής δύναμης που υποστηρίζεται από τη Ρωσία που διεξάγεται από τις αρχές Φεβρουαρίου.

Οι επιθέσεις συνέβησαν σε μια περιοχή μεταξύ των χωριών al-Bara και Baliun κοντά στην περιοχή Jabal al-Zawiya στη νότια επαρχία Idlib. 

Η Συρία ελέγχει τώρα σχεδόν ολόκληρο το νότιο τμήμα της επαρχίας Idlib αφού κατέλαβε περισσότερα από 20 χωριά την Πέμπτη, δήλωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης και ακτιβιστές της αντιπολίτευσης. Είναι μέρος μιας εβδομάδιαίας εκστρατείας που υποστηρίζεται από τη ρωσική αεροπορική δύναμη στο τελευταίο οχυρό των ανταρτών της Συρίας.

Τι είπε το ρωσικό υπουργείο Αμυνας

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας δήλωσε την Παρασκευή ότι τα τουρκικά στρατεύματα που χτυπήθηκαν από βομβαρδισμό στις 27 Φεβρουαρίου δεν έπρεπε να ήταν στη Συριακή περιοχή όπου ήταν και η Άγκυρα δεν είχε ενημερώσει τη Μόσχα εκ των προτέρων για την τοποθεσία τους, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων της RIA.

Ωστόσο, το υπουργείο δήλωσε ότι τα ρωσικά αεροπλάνα δεν πραγματοποίησαν βομβαρδισμούς στην περιοχή όπου βρίσκονταν τα τουρκικά στρατεύματα και ότι η Ρωσία είχε κάνει τα πάντα για να εξασφαλίσει ότι ο συριακός στρατός σταμάτησε τις επιχειρήσεις για να επιτρέψει στα στρατεύματα να απομακρυνθούν.


Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ