VICTOR ORBAN - ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΝΕΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ

Ο πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν εξήγησε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση επιθυμεί να τιμωρήσει την Ουγγαρία και την Πολωνία επειδή δεν δέχτηκε το παγκόσμιο και το πρόγραμμα που κατευθύνεται από το Soros για να δημιουργήσει μια νέα Ευρώπη χωρίς χριστιανική ταυτότητα χρησιμοποιώντας μαζικά ισλαμικά μετανάστευση.


Σε τηλεοπτική εκπομπή στις 17 Ιανουαρίου, ο πρωθυπουργός Ορμπάν αποκάλεσε τον George Soros ως το  νούμερο ένα ολιγαρχικό  στον κόσμο, ο οποίος διαχειρίζεται τις πολιτικές του δραστηριότητες και επηρεάζει την ευρωπαϊκή πολιτική μέσω ενός δικτύου τύπου μαφίας.

Ο πρωθυπουργός Orbán πήγε τόσο μακριά όσο να λέει ότι μπορεί να χρειαστεί να δημιουργηθεί μια νέα χριστιανική ευρωπαϊκή συμμαχία, καθώς η ΕΕ φαίνεται να είναι ένα έργο που έχει στραφεί εναντίον των ευρωπαϊκών πολιτισμών και λαών.

"Το κυβερνών κόμμα Fidesz της Ουγγαρίας ήταν" μια ίντσα μακριά "από την αποχώρηση από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (EPP) την Πέμπτη, δήλωσε ο Πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν σε συνέντευξη του στο ραδιοφώνου.

Αναφερόμενος στο ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά με το κράτος δικαίου στην Ουγγαρία και την Πολωνία και την ευρεία υποστήριξη του ΕΛΚ σε αυτό, ο Orbán δήλωσε ότι ο λόγος για τον Fidesz ήταν τόσο κοντά στην εγκατάλειψη ήταν ότι η πλειοψηφία της οικογένειας «μας προδόθηκε».

Ο ίδιος δήλωσε ότι οι γάλλοι, ισπανοί και ιταλοί βουλευτές του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (EPP), "ήταν σαφώς στο πλευρό μας", και στη συζήτηση υποστήριξαν ότι η οικογένεια των κόμματος πρέπει να σταθεί υπέρ της Ουγγαρίας. Με δεδομένη αυτή τη στήριξη, ο πρωθυπουργός είπε ότι υπάρχει ελπίδα για αλλαγή στο EPP. "Η ελπίδα μειώνεται αλλά είναι ακόμα εκεί. Διαφορετικά, δεν θα είμαστε μέλη σήμερα το πρωί ", είπε, προσθέτοντας ότι θα συναντηθεί με τους αυστριακούς και γερμανικούς καγκελάριους, καθώς και με τον αρχηγό του ΕΛΚ Ντόναλντ Τούσκ πριν πάρει απόφαση.

Την ίδια στιγμή, αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να παραμείνει όπως είναι, πρόσθεσε. Εάν το ΕΛΚ δεν προσκολληθεί στην Ουγγαρία, "θα πρέπει να ξεκινήσουμε ένα νέο ευρωπαϊκό χριστιανοδημοκρατικό κίνημα". "Θα έχουμε συμμάχους," είπε ο Orbán.

Ο Ορμπάν δήλωσε ότι το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στο Στρασβούργο δεν ήταν έκπληξη, καθώς η πλειοψηφία υπέρ της καταδίκης της Ουγγαρίας ήταν από την πτέρυγα υπέρ του μετανάστευσης του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου. 
Πρόσθεσε ακόμα, ότι το "δίκτυο Soros" των ομάδων που συμμάχησαν με τον αμερικανικό χρηματοδότη Τζορτζ Σόρο ήταν "πολύ δραστήρια στο ΕΚ και στην ευρωπαϊκή 
πολιτική".





Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ