ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΣ - ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΜΕΤΑ ΤΗ 2η ΕΚΡΗΞΗ ΣΤΟ ΗΦΑΙΣΤΕΙΟ TAAL - ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΚΑΝ 52 ΣΕΙΣΜΟΙ

Συναγερμός μετά και τη δεύτερη έκρηξη που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί μετά από χθες το βράδυ στο όρος Taal, κοντά στη Μανίλα, πρωτεύουσα των Φιλιππίνων.


Το Εθνικό Συμβούλιο Αντιμετώπισης και Διαχείρισης Κινδύνων Καταστροφών (NDRRMC) δήλωσε ότι το ηφαίστειο στην πολιτεία Batangas εξερράγη για δεύτερη φορά σήμερα  στις 09.19 τοπική ώρα σήμερα.

Συνολικά 52 ηφαιστειακοί σεισμοί έχουν καταγραφεί από τη χθεσινή έκρηξη γύρω από την ηφαιστειο. Η λάβα του ηφαιστείου διασκορπίστηκε 100 χιλιόμετρα βόρεια και επηρεάζει το οπτικό πεδίο νότια της πρωτεύουσας της Μανίλα.

Οι πτήσεις αναβλήθηκαν, ενώ
6346 άτομα που ζουν στην περιοχή του ηφαιστεείου Τααλ μετά την έκρηξη δεν υπέστησαν απώλεια ζωής ή είχαν απώλεια της περιουσίας τους.

Οι εσωτερικές και διεθνείς πτήσεις στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Μανίλα επίσης αναβλήθηκαν προσωρινά λόγω της έκρηξης. Συνολικά έχουν ακυρωθεί  240 πτήσεις από το αεροδρόμιο.

Το Taal, το μικρότερο ηφαίστειο του κόσμου, είναι ένα από περισσότερα από 10 ενεργά ηφαιστεία στις Φιλιππίνες. Το κράτος βρίσκεται στη γραμμή που ονομάζεται "Πυρκαγιά" στην περιοχή του Πυρρός, όπου οι σεισμοί και οι ηφαιστειακές εκρήξεις είναι έντονες.

Οι αρχές προειδοποίησαν ότι η δραστηριότητα του ηφαιστείου θα συνεχιστεί για λίγο ακόμη, ενώ εκφράζονται φόβοι για μεγαλύτερη έκρηξη τις επόμενες ώρες.


Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ