ΣΥΝΟΔΟΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΙΒΥΗ ME ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ Η MERKEL

Συνάντηση ειρήνης στη Λιβύη αυτό το μήνα, σχεδιάζει η Γερμανία όπως δήλωσε ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος τη Δευτέρα, στο πλαίσιο της  διπλωματικής προσπάθειας για την εξάλειψη της κρίσης.



"Η προετοιμασία για ένα τέτοιο συνέδριο συνεχίζεται και θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να πραγματοποιηθεί τον Ιανουάριο εδώ στο Βερολίνο", δήλωσε ο Steffen Seibert.

Ο εκπρόσωπος είπε ότι δεν θα μπορούσε να παράσχει μια σταθερή ημερομηνία μέχρι στιγμής αλλά επιβεβαίωσε ότι η Κυριακή 19 Ιανουαρίου είναι μια πιθανή επιλογή.

Η επιβεβαίωση του Βερολίνου ήρθε μετά από μια σειρά συνομιλιών από τα μέρη που ενδέχεται να συμμετάσχουν σε αυτή τη σύνοδο.

Το Σάββατο η Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ επισκέφθηκε τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν στη Μόσχα όπου και τα δύο μέρη - διαμεσολαβητές στην κρίση - ζήτησαν διεθνείς προσπάθειες για τον τερματισμό της σύγκρουσης στη Λιβύη.

Η Μέρκελ μίλησε επίσης με τον Πρόεδρο Abdel Fattah Al-Sisi για το θέμα τη Δευτέρα, σύμφωνα με την αιγυπτιακή κυβέρνηση.

Ξεχωριστά, η προεδρία της Τουρκίας δήλωσε ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα ταξιδεύει στο Βερολίνο την Κυριακή, αλλά δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες.

Οι επικεφαλής των αντιμαχόμενων πλευρών της Λιβύης θα συναντηθούν στη Μόσχα αργότερα τη Δευτέρα για να υπογράψουν μια συμφωνία κατάπαυσης του πυρός, η οποία θα τερματίσει την 9μηνη σύγκρουση 





Στη Ρωσία ο Χαφτάρ - Το κείμενο της συμφωνίας ειρήνευσης

Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ