ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ Ο ΣΤΡΑΤΑΡΧΗΣ KHALIFA HAFTAR

Υπό άκρα μυστικότητα έφθασε στην Αθήνα ο στρατάρχη της Ανατολικής Λιβύης Χαλίφα Χαφτάρ για επαφές, δύο εικοσιτετράωρα πριν την διεθνή Διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη. 



Αύριο ο Χαφτάρ θα έχει  συνάντηση με τον κ. Μητσοτάκη, ενώ νωρίτερα, δεσμεύτηκε στην εφαρμογή εκεχειρίας στη χώρα του σύμφωνα με το Βερολίνο.

Οπως είναι γνωστό από την  διεθνή Διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη,  έχει αποκλειστεί τόσο η Ελλάδα όσο και η Κύπρος, των οποίων τα κυριαρχικά δικαιώματα αγνοεί η πρόσφατη Τουρκολιβική Συμφωνία

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, θα συναντηθεί με τον επικεφαλής του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA) αύριο στη μια μετά το μεσημέρι  

Ο στρατάρχης Χαφτάρ, ο οποίος αναμένεται να λάβει μέρος στη Διάσκεψη του Βερολίνου, έφτασε στην Αθήνα υπό συνθήκες άκρας μυστικότητας , για λόγους ασφαλείας.

Νωρίτερα την Πέμπτη, ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Χάικο Μάας, δήλωσε ότι ο στρατάρχης Χάφταρ, διοικητής του δυνάμεων της ανατολικής Λιβύης, δεσμεύτηκε στην εφαρμογή εκεχειρίας στη χώρα.

Σε τηλεοπτική του συνέντευξη, συγκεκριμένα, ο Μάας δήλωσε για τον Χαφτάρ, μετά την αποτυχία στις συνομιλίες της Μόσχας: «Δεσμεύτηκε να συμμορφωθεί με την εκεχειρία, παρά το γεγονός ότι δεν υπέγραψε τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Μόσχα νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα. Είναι πολύ σημαντικό».


Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ