KANE TANAKA - Ο ΓΗΡΑΙΟΤΕΡΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Η Kane Tanaka γιορτάζοντας τα  117α γενέθλιά της σε γηροκομείο στο Fukuoka στη νότια Ιαπωνία έχει επεκτείνει το ρεκόρ της ως το γηραιότερο πρόσωπο του κόσμου


Η Kane Tanaka γιόρτασε τα γενέθλιά της με ένα πάρτι την Κυριακή μαζί με προσωπικό και φίλους στο γηροκομείο, που προβλήθηκε από τα τηλεοπτικά μέσα στον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό TVQ Kyushu Broadcasting Co.

Η Tanaka, της οποίας τα γενέθλια ήταν στις 2 Ιανουαρίου, πήρε ένα δάγκωμα από μια φέτα της μεγάλης τούρτας γενεθλίων της. "Νόστιμο", είπε με χαμόγελο. "Θέλω λίγο παραπάνω."

Η Tanaka επιβεβαιώθηκε πέρυσι ως ο γηραιότερος ζωντανός άνθρωπος, ηλικίας 116 ετών και 66 ημερών από τις 9 Μαρτίου, σύμφωνα με τα Guinness World Records.

Η ηλικία ρεκόρ της Tanaka είναι συμβολική για τον ταχέως γηράσκοντα πληθυσμό της Ιαπωνίας, ο οποίος σε συνδυασμό με την πτώση των γεννήσεων στη χώρα, προκαλεί ανησυχίες για την έλλειψη εργατικού δυναμικού και τις προοπτικές για μελλοντική οικονομική ανάπτυξη.
Ο αριθμός των μωρών που γεννήθηκαν στην Ιαπωνία υποχώρησε περίπου 5,9% πέρυσι σε λιγότερους από 900,000 για πρώτη φορά από τότε που η κυβέρνηση άρχισε να συλλέγει δεδομένα το 1899, σύμφωνα με το υπουργείο Ευημερίας της Ιαπωνίας.

Το Tanaka γεννήθηκε πρόωρα το 1903 και παντρεύτηκε τον Hideo Tanaka το 1922, δήλωσε η Guinness World Records. Το ζευγάρι είχε τέσσερα παιδιά και υιοθέτησε ένα πέμπτο.


Sakari Momoi - Υπεραιωνόβιος ετών  116

Jean Clemeant - Εφυγε στα 122









Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ