ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ AΠΟ ΕΚΡΗΞΗ ΣΕ ΠΕΤΡΟΧΗΜΙΚΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ - 2 ΝΕΚΡΟΙ - ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ

Μεγάλη έκρηση σε πετροχημικό εργοστάσιο σημειώθηκε την Τρίτη το απόγευμα στην πόληTarragona  Την έκρηξη ακολούθησε μεγάλη πυρκαγιά.



Από την έκρηξη τραυματίστηκαν τουλάχιστον τέσσερα άτομα , ένας από αυτούς πολύ σοβαρά, ενώ ένα άτομο σκοτώθηκε όταν ένα σπίτι κατέρρευσε στην Torreforta, μια περιοχή στην Tarragona κοντά στα πετροχημικά όπου πραγματοποιήθηκε η έκρηξη. Οι πυροσβέστες πιστεύουν ότι η κατάρρευση μπορεί να σχετίζεται με το κύμα εκρήξεων

Επιπλέον, λείπουν δύο άτομα που αγνοούνται .

Η έκρηξη πραγματοποιήθηκε στο IQOXE (Οξείδιο Οξείδιο Χημικών Βιομηχανιών), το πρώην IQA, στην περιοχή του Νοτίου Πετροχημικού Κτήματος.

 Η έκρηξη  καίει το αιθυλενοξείδιο , ένα πολύ εκρηκτικό αέριο. Οι βαλβίδες οξειδίου του αιθυλενίου έχουν κλείσει από όλα τα πετροχημικά για να αποτρέψουν την εξάπλωση της φωτιάς σε άλλες εταιρείες .

Η πυρκαγιά δεν επηρεάζει το εξωτερικό της βιομηχανίας , γι 'αυτό και οι πυροσβέστες δεν έχουν ακούσει τις σειρήνες του περιορισμού στον πληθυσμό.

Ο θόρυβος της εκρηξης μπορεί να ακουστεί στις δυτικές περιοχές της Tarragona και του Reus.

Σύσταση για περιορισμό κυκλοφορίας σε περιοχές

Καθώς η φωτιά δεν επηρεάζει το εξωτερικό του πολυγώνου, η Πολιτική Προστασία δεν έχει αναγκάσει τον πληθυσμό να περιοριστεί ή να ακούγονται οι σειρήνες.

Η Πολιτική Προστασία όμως ενεργοποίησε το σχέδιο έκτακτης ανάγκης για το χημικό κίνδυνο,
συνιστώντας στον πληθυσμό που ζει κοντά στη ζώνη της έκρηξης να μην κυκλοφορεί εάν βρίσκεται σε περιοχές με καπνό, ιδίως στους δήμους La Canonja και Vila-seca :

Η πολιτική προστασία συνιστά ακόμη περιορισμό στους κατοίκους της Tarragona, Salou, Vila-seca, Reus, Constantine, El Morell και La Canonja. Το Mossos d'Esquadra συνιστά να μην προσεγγίσετε την περιοχή.




Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ