ΙΡΛΑΝΔΙΑ - ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΕ ΕΓΓΥΗΣΗ Η LISA SMITH

Πρώην μέλος του στρατού, η Lisa Smith, αντιμετωπίζει δίκη κατηγορούμενη για την ένταξή της στο ISIS, ενώ  έχει λάβει εγγύηση με αυστηρούς όρους, συμπεριλαμβανομένης της απαγόρευσης της πρόσβασής της στο διαδίκτυο.


Η Σμιθ, η οποία εγκατέλειψε την Ιρλανδία και παντρεύτηκε αφού ασπάστηκε το Ισλάμ, βρισκόταν σε ένα συριακό στρατόπεδο προσφύγων και επέστρεψε στην Ιρλανδία την 1η Δεκεμβρίου.



Συνελήφθη και ανακρίθηκε για τρεις ημέρες πριν κατηγορηθεί ότι ήταν μέλος της μεσανατολικής τρομοκρατικής ομάδας και οδηγήθηκε στη φυλακή Limerick, ενώ τα μέλη της οικογένειας νοσηλεύονταν για το παιδί της.

Η 37χρονη, η οποία εκπροσωπείται από τον δικηγόρο Darragh Mackin του νόμου Pheonix, με έδρα το Μπέλφαστ, άσκησε την Πέμπτη μια νέα αίτηση εγγύησης στο High Court στο Cloverhill.

Ο λοχίας Gareth Kane διατύπωσε αντιρρήσεις ως προς την εγγύηση αναφέροντας τη σοβαρότητα της υπόθεσης και τον πιθανό κίνδυνο απόδρασης.

Ωστόσο, ο δικαστής Eagar χορήγησε εγγύηση υπό αυστηρούς όρους.

Στα μέσα έχει απαγορευτεί να δημοσιεύσουν τη διεύθυνσή της, αλλά επιτρέπεται να αναφέρουν ότι θα διαμείνει σε μια τοποθεσία στα βορειοανατολικά.

Φορώντας μια μαύρη μπούργκα με το πρόσωπό της ορατό, η κ. Smith μπήκε στο κουτί μαρτύρων και αφού ορκίστηκε στο Κοράνι, ζήτησε εγγύηση για το παιδί της.

Στην απόφαση του, ο κ. Justice Eagar δήλωσε ότι η κ. Smith κατηγορείται για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση. Ήταν ένα σοβαρό αδίκημα που θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια οκταετή ποινή, είπε.

Ωστόσο, είπε ότι δικαιούται το τεκμήριο της αθωότητας και το τεκμήριο της εγγύησης.

Το Bail τέθηκε στο δάνειο της κυρίας Smith ύψους € 500 το οποίο πρέπει να κατατεθεί και ο δικαστής απαιτούσε ανεξάρτητη εγγύηση ύψους € 5.000.

Πρέπει να υπογράψει σε σταθμό garda δύο φορές την ημέρα.

Ο κ. Justice Eagar της είπε ότι θα πρέπει να παραμείνει έγκλειστη από τις 20:00 και να μην φύγει μέχρι τις 7 το πρωί.

Δεν μπορεί να εγκαταλείψει τη δικαιοδοσία ή να υποβάλει αίτηση για νέα ταξιδιωτικά έγγραφα,

Ο κ. Justice Eagar της είπε ότι πρέπει να παράσχει προστασία με έναν αριθμό κινητού τηλεφώνου επαφής και να απαντήσει στο τηλέφωνο αν το τράβηγμα από το gardaí.

Της απαγόρευσε επίσης να έχει πρόσβαση στο Διαδίκτυο ή  να χρησιμοποήσει οποιαδήποτε κοινωνικά μέσα.

Η κ. Smith θα αντιμετωπίσει την επόμενη ακρόασή της στις 8 Ιανουαρίου, στο περιφερειακό δικαστήριο του Δουβλίνου.

Nα σημειώσουμε ότι η Ιρλανδία φιλοξενεί τον μεγαλύτερο κατά κεφαλήν αριθμό μαχητών του isis ΄


Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ