ΛΙΒΥΗ - ΠΡΟΣΦΕΥΓΕΙ ΣΤΟΝ ΟΗΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ HAFTER ΩΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗ

Ο υπουργός Εξωτερικών της Λιβύης, Mohammed Seyyale, ζήτησε από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να ανακηρύξει τον αρχηγό της τρομοκρατικής οργάνωσης Khalifa Hafter, που σφαγιάζει τους πολίτες και τους στοχευμένους δημόσιους θεσμούς ως «εγκληματίες πολέμου .. 



Οι Khalifa τρομοκράτες τάσσονται κατά της συμφωνίας για τα θαλάσσια σύνορα που υπεγράφη μεταξύ της Λιβύης και της Τουρκίας 

Ο υπουργός Εξωτερικών της Λιβύης, Mohammed Seyyale, ζήτησε από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να ανακηρύξει τον αρχηγό της τρομοκρατικής οργάνωσης Khalifa Hafter, που σφαγιάζει τους πολίτες και τους στοχευμένους δημόσιους θεσμούς ως «εγκληματίες πολέμου ..

 Η Λιβύη, ως απόδειξη, ο Ez-Zaviye και ο Tacura έδειξαν τη στόχευση των πολιτών.
Η διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση στη Λιβύη δια του Υπουργού Εξωτερικών της Μ. Τρίπολης, Mohammed Seyyale, ζήτησε τη λήψη μέτρων εναντίον επιθέσεων σε πολίτες και οικισμούς από την  τρομοκρατική οργάνωση του  Hafter με την υποστήριξη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, της Αιγύπτου, της Γαλλίας και της Ρωσίας .

Ο Seyyale, ο οποίος έγραψε επιστολή στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών (UNSC), δήλωσε ότι η τρομοκρατική οργάνωση του Hafter πρόσθεσε νέα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας με επιθέσεις που απευθύνονται σε πολίτες στις πόλεις Zaviye και Tacura κατά τη διάρκεια της εβδομάδας. Ο Seyyale χαρακτήρισε την τρέχουσα πολιτική του UNSC υπό την Hafter ως "αφερεγγυότητα". Η τρομοκρατική ομάδα Hafter ανακοίνωσε την Πέμπτη (12 Δεκεμβρίου) ότι έχουν ξεκινήσει νέα επίθεση στο κέντρο της πρωτεύουσας, στην Τρίπολη.

Προειδοποίηση αφερεγγυότητας

Το Burket al-Gadab (Κέντρο οργάνωσης), το οποίο δημοσιεύθηκε σε επιστολή προς το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών σχετικά με τις επιθέσεις του Hafter, ο Seyyale, αναφέρει τις επιθέσεις σε Ez-Zaviye και Tacura'da εναντίον αμάχων που διέπραξαν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Ο Σέγιαλε, η επιστολή "UNSC, δυνάμεις Hafter εναντίον αμάχων και επιθέσεις σε δημόσιες εγκαταστάσεις δεν μπορούν να δώσουν νόημα στην αφερεγγυότητα", είπε.

Ο Sayyale, ο οποίος επίσης απέστειλε επιστολή στη Γενική Εισαγγελία του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (FATU), δήλωσε ότι η τρομοκρατική οργάνωση Hafter πρόσθεσε ένα νέο στα εγκλήματα πολέμου που είχε προηγουμένως διαπράξει με την επίθεση στο Ινστιτούτο Εφαρμοσμένης Μηχανικής στην πόλη Zawiya. Ζήτησε τη διεξαγωγή έρευνας σχετικά με τα εγκλήματα που διέπραξε η Hafter και τη λήψη των αναγκαίων μέτρων για την τιμωρία των δραστών ενώπιον της διεθνούς δικαιοσύνης.

Πυροβόλησε και πάλι πολίτες
Η τρομοκρατική οργάνωση Hafter στοχεύει και πάλι πολλούς αμάχους τις νύχτες τις προηγούμενες ημέρες. 

Ο Burkan al-Gadab  σε μια γραπτή δήλωση από το κέντρο Τύπου, αναφέρει ότι οι δυνάμεις του Hafter  στην περιφέρεια Abu Selim της Τρίπολης σε στοχευσαν αστικές   περιοχές  κατοικιών  είπε ότι ένας  πολιτης σκοτώθηκε ως αποτέ λεσμα αεροπορικών επιθέσεων, και 6 τραυματίστηκαν Μεταξύ των τραυματιών ήταν και ένα παιδί.

Η αντεπίθεση ξεκίνησε

Από την άλλη πλευρά, οι δυνάμεις που συνδέονται με την UMH, περιοχή Er-Ramle στα νότια της πολιτοφυλακής της πρωτεύουσας Τρίπολη, στόχευαν στο πραξικόπημα που δήλωσε ο γενικός Caliph Hafter'e. 
Burkan al-Gadab στο Κέντρο Τύπου σε γραπτή δήλωση, είπε ότι οι πολιτοφυλακές του Hafter κατασχέθηκαν σε κάποια κτίρια της επίθεσης, 2 δεξαμενές και 1 στρατιωτικό όχημα έγιναν άχρηστα. Οι δυνάμεις του UMH κατέλαβαν επίσης τον αερολιμενικό δρόμο προς την πρωτεύουσα της Τρίπολης και κατέλαβαν 10 από τις πολιτοφυλακές Hafter.

Αναφέρει ακόμα ότι η τρομοκρατία του Hafterα στοχεύει τις εγκαταστάσεις πετρελαίου

Λόγω των επιθέσεων η Εθνική Αρχή Πετρελαίου της Λιβύης, αναφέρει ότι αν η σύγκρουση δεν σταματήσει κοντά στις εγκαταστάσεις που εργάζονται στο λιμάνι του Zaviye θα σταματήσουν και να εκκενωθούν τα διυλιστήρια. 
Στη  δήλωση του θεσμού τονίστηκε ότι το πετρέλαιο που εξήχθη από το λιμάνι του Zaviye, στο νότο της πετρελαϊκής παραγωγής της χώρας υπάρχει πιθανότητα να σταματήσει  
Ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Mustafa Sanallah είπε ότι η διακοπή των εργασιών στο λιμάνι του Zaviye θα οδηγήσει σε μείωση τουλάχιστον 300 χιλιάδων βαρελιών την ημέρα στην παραγωγή πετρελαίου στη χώρα. Δίνοντας έμφαση στην πιθανή μείωση της εν λόγω παραγωγής, ο Sanallah δήλωσε ότι στην περίπτωση αυτή θα πρέπει να εισαχθούν τα καύσιμα που χρειάζεται η χώρα.


Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ