Ο ERDOGAN ΘΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ο πρόεδρος Recep Tayyip Erdogan αναμένεται να οδηγήσει το πρώτο και ιδιαίτερα πρωτότυπο ηλεκτρικό όχημα εγχώριας παραγωγής της Τουρκίας που παρουσιάζεται από την TOGG την Παρασκευή 27-12-2019 στο Gebze κοντά στην Κωνσταντινούπολη . 


Λεπτομέρειες σχετικά με το πρότζεκτ των τουρκικών ηλεκτρικών οχημάτων έρχονται στο φως της δημοσιότητας λίγες ώρες πριν από την επίσημη παρουσίαση του του πρωτότυπου του οχήματος σήμερα Παρασκευή (27/12), με την κυβέρνηση να ανακοινώνει πακέτο κινήτρων για να υποστηρίξει το εγχείρημα.

Η τουρκική Automobile Joint Venture Group (TOGG), που συμπεριλαμβάνει πέντε εταιρείες και μια οργάνωση-ομπρέλα επιχειρήσεων, θα δημιουργήσει ένα εργοστάσιο στην Προύσα, σύμφωνα με προεδρικό διάταγμα στην εφημερίδα της κυβερνήσεως. Η επένδυση των 22 δισ. λιρών (3,7 δισ. δολ.) θα επιτρέψει την παραγωγή πέντε μοντέλων και συνολική παραγωγή 175.000 οχημάτων ετησίως.

Το πρώτο όχημα, ένα C-SUV, θα κυκλοφορήσει το 2022, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της TOGG. Η κοινοπραξία έχει δώσει κάποιες πρώτες εικόνες για το όχημα στη σελίδα της στο Twitter τις τελευταίες ημέρες. Το αυτοκίνητο σχεδιάστηκε από την Pininfarina της Ιταλίας, ανέφερε η εφημερίδα Dunya στις 11 Δεκεμβρίου.




Το πρότζεκτ αυτό αναμένεται να συνεισφέρει στην τουρκική οικονομία 50 δισ. δολ. την 15ετία μετά το 2022, σύμφωνα με τον CEO της κοινοπραξίας, Μεχμέτ Γκουρκάν Καράκας.

Η επένδυση θα απολαμβάνει σημαντικών φοροαπαλλαγών, δωρεάν κατανομής γης, μείωσης επιτοκίων και εγγύησης αγοράς 30.000 οχημάτων από την κυβέρνηση μέχρι το τέλος του 2035, σύμφωνα με το διάταγμα. Οι επενδυτές υποχρεούνται να παράσχουν τουλάχιστον 3,5 δισεκατομμύρια λίρες σε μετρητά ως κεφάλαιο μέχρι το τέλος του 2023.




Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναμένεται να οδηγήσει το πρωτότυπο όχημα την Παρασκευή, αφού το αυτοκίνητο παρουσιαστεί στη βορειοδυτική πόλη Gebze, κοντά στην Κωνσταντινούπολη. Ο Ερντογάν προέτρεψε για πρώτη φορά τις τουρκικές εταιρείες να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να κατασκευάσουν ένα εγχώριο όχημα το 2011. Περισσότερα από έξι χρόνια αργότερα δημιουργήθηκε μια κοινοπραξία, η οποία περιλαμβάνει τους ομίλους Anadolu, BMC, Kok Group, Turkcell και Zorlu Holding.

Η Τουρκία ήταν η 9η μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων στην Ευρώπη τον Νοέμβριο, σύμφωνα με στοιχεία της Ένωσης Διανομέων Αυτοκινήτων. Συνολικά 316.427 αυτοκίνητα πωλήθηκαν στη χώρα τους πρώτους 11 μήνες του 2019, μειωμένα κατά 26% έναντι της ίδιας περιόδου του προηγούμενου έτους.


Bloomberg





Erdogan  - Εγινε πργματικότητα ένα όνειρο 60 ετών













Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ