ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΤΟΥ BORIS JOHNSON ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ - ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ CORBYN

Θρίαμβος του συντηρητικού Boris Johnson στις εκλογές στη Βρεττανία που κατάφερε να αποκτήσει πλήρη αυτοδυναμία με 364 έδρες στο κοινοβούλιο και με στόχο την άμεση έξοδο της Αγγλίας από την Ευρωπαική Ενωση.




 Ο Boris Johnson χαιρέτησε την «ισχυρή νέα εντολή του να κάνει τον Brexit να γίνει» καθώς το κόμμα του  κατάφερε τη νίκη στις γενικές εκλογές του Δεκέμβρη 2019.





Η κατολίσθηση των Tory ώθησε τον Jeremy Corbyn να ανακοινώσει ότι δεν θα οδηγήσει την Εργατική Αριστερά σε άλλη εκλογή αφού το κόμμα του έχει υποστεί εξευτελισμό. 

Το κόμμα του Corbyn, το οποίο είχε 243 βουλευτές όταν διαλύθηκε το Κοινοβούλιο τον περασμένο μήνα, κατευθύνθηκε προς το χειρότερο αποτέλεσμά του από το 1935, όταν η στήριξη κατέρρευσε στο λεγόμενο «κόκκινο τοίχωμα» πρώην ασφαλών αποτελεσμάτων στο βόρειο τμήμα, στα Midlands και στην Ουαλία.


Ο ηγέτης της Lib Dem, Jo Swinson, έχασε επίσης την έδρα του στο SNP, παρότι πραγματοποίησε περαιτέρω εκστρατείες στη Σκωτία και είδε σε μια νύχτα όλους τους υπόλοιπους υποψηφίους να υποστηρίζουν το χειρότερο από το αναμενόμενο.

"Το Έθνος έλαβε μια ισχυρή νέα εντολή για να κάνει το Brexit", δήλωσε ο Johnson και πρόσθεσε: «Πάνω απ 'όλα, θέλω να ευχαριστήσω τον λαό αυτής της χώρας  για την ψήφο του στις εκλογές του Δεκεμβρίου που νομίζω ότι έχει αποδειχθεί ιστορική εκλογή και  δίνει τώρα, σε αυτή τη νέα κυβέρνηση, την ευκαιρία να σεβαστεί τη δημοκρατική βούληση του βρετανικού λαού να αλλάξει αυτή τη χώρα προς το καλύτερο και να εξαπολύσει τις δυνατότητες ολόκληρου του λαού αυτής της χώρας.

"Και αυτό είναι που θα κάνουμε τώρα και αν είμαστε αρκετά τυχεροί στο Brexit, όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις της εξόδου, τότε αυτό το έργο θα ξεκινήσει αύριο ... ή όπως θα έλεγα, όχι αύριο, σήμερα!"




Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ