ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΣΤΑ ΡΩΣΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ -ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΛΕΜΟ ΒΛΕΠΕΙ Η ΡΩΣΙΑ

Ανησυχία έχουν προκαλέσει στην παγκόσμια κοινή γνώμη οι αυξανόμενες ασκήσεις του ΝΑΤΟ κοντά στα ρωσικά σύνορα. Για προετοιμασία για έναν μεγάλο πόλεμο, μιλά η Ρωσία  


Η γερμανική εφημερίδα Junge Welt ανέφερε ότι το ΝΑΤΟ σχεδιάζει να μεταφέρει αμερικανικά στρατεύματα στη Δυτική Ευρώπη μέσω του Ατλαντικού στο πλαίσιο του " Europe Defender-2020 " και να το αποστείλει στην Πολωνία και τις χώρες της Βαλτικής.


Σύμφωνα με το άρθρο, σύμφωνα με τα σχέδια, ο στρατός των ΗΠΑ θα πραγματοποιήσει τις  μεγαλύτερες στρατιωτικές αποστολές του αμερικανικού στρατού, κοντά στα ρωσικά σύνορα.


Η αποστολή των πρώτων στρατευμάτων θα ξεκινήσει τον Φεβρουάριο με τη συμμετοχή περισσότερων από 18 μελών του ΝΑΤΟ, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, μετά την περίοδο των διακοπών.


Αφού η συμφωνία των πυρηνικών δυνάμεων μεσαίας εμβέλειας (INF) κατέστη άκυρη στις 2 Αυγούστου, οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ στο Βέλγιο και τη Γερμανία " Steadfast Noon ".«Αυτός πραγματοποιείται μια άσκηση που ονομάζεται. Η άσκηση του ΝΑΤΟ , αξιωματούχοι του ΝΑΤΟ, δήλωσε τα μέλη του είναι η βελτίωση της κινητικότητάς τους, μαζί με τη δύναμη του αέρα, οι λεπτομέρειες της άσκησης,» το μυστικό «, είπε.

Η γερμανική εφημερίδα Kronen Zeitung, ασκήσεις στο στρατιωτικό προσωπικό της από πυρηνικά όπλα υποστήριξε ότι η χρήση των μαχητικών αεροσκαφών είναι εξοπλισμένα με s.

Η Ρωσική αντίδραση 

Ρωσία -  "Αυτές είναι οι προετοιμασίες για έναν μεγάλο πόλεμο"

Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου της Ρωσίας, στρατηγός Valery Gerasimov , ο οποίος έκανε δηλώσεις σχετικά με τις ασκήσεις την περασμένη εβδομάδα, περιέγραψε τις αυξανόμενες στρατιωτικές ασκήσεις του ΝΑΤΟ υπό την ηγεσία των ΗΠΑ στη Βαλτική και τη Μαύρη Θάλασσα ως « προετοιμασία της συμμαχίας για μια μεγάλη στρατιωτική σύγκρουση ».

"Οι ασκήσεις δείχνουν ότι το ΝΑΤΟ έχει συνειδητά εκπαιδεύσει τα στρατεύματά του να συμμετάσχουν σε μια σημαντική στρατιωτική σύγκρουση ", δήλωσε ο Γκερασίμοφ σε δήλωση .

Σύμφωνα με τον Αστέρα, ο Ρώσος διοικητής δήλωσε ότι οι ΗΠΑ συνέχισαν να επεκτείνουν τη στρατιωτική τους δύναμη προς τα ρωσικά σύνορα, καθώς επίσης και τη διάδοση εκτοξευτών βαλλιστικών πυραύλων στην Ευρώπη που απειλούν την εθνική ασφάλεια της Μόσχας.

«Τα πάντα μπορούν να αλλάξουν τη νύχτα»
Όταν ρωτήθηκε αν πιστεύει ότι ένας μεγάλος πόλεμος θα μπορούσε να εκραγεί μέχρι το 2050, ο Γκερασίμοφ δήλωσε ότι δεν υπήρχε άμεση προϋπόθεση για έναν πόλεμο, παρόλο που η κατάσταση ήταν « ασταθής λόγω της πολιτικής, οικονομικής και ενημερωτικής πίεσης .

Ο Gerasimov συνέχισε τη δήλωση, « Ωστόσο, δεδομένης της τρέχουσας αβεβαιότητας στον κόσμο, αυτό μπορεί να αλλάξει τη νύχτα. Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε ότι αυτές οι συνθήκες μπορούν να οδηγήσουν σε κρίσεις που μπορεί να αποστασιοποιηθούν και να μετατραπούν σε μια μεγάλης κλίμακας σύγκρουση », πρόσθεσε.

Λαμβάνοντας υπόψη την κατάσταση αυτή, ο Γκερασιμόμ άγγιξε τη σημασία του να μετριάσει την ένταση μεταξύ της Δύσης και της Ρωσίας. '' Έτσι μπορούμε να αποφύγουμε επικίνδυνα εχθρικά στρατιωτικά γεγονότα ''.

Το ζήτημα του Καλίνινγκαρντ
Νωρίτερα φέτος, ο κυβερνήτης των Πολεμικών Αεροποριών των ΗΠΑ, στρατηγός Τζεφρέι Λι Χάρριγιαν στην Ευρώπη και την Αφρική , το Πεντάγωνο, η επιθετικότητα της Ρωσίας στην περιοχή του Καλίνινγκραντ στο σχέδιο απενεργοποίησης του συστήματος αεράμυνας, είπε.

Πρόσφατα, ορισμένα ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης και ομάδες προβληματισμού άρχισαν να συζητούν τα σενάρια μιας επίθεσης στο Καλίνινγκαρντ, την ανασκαμμένη γη της Ρωσίας.

Οι Ρώσοι εμπειρογνώμονες που απάντησαν στο θέμα, πιστεύοντας ότι μια πιθανή επίθεση θα περιοριστεί στο Καλίνινγκαρντ, θα ήταν λάθος, ένας πόλεμος που θα οδηγούσε στην έκρηξη της πυρηνικής αποκάλυψης θα ξεσπάσει.

Η συμφωνία, που υπογράφηκε το 1987 από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ρόναλντ Ρέιγκαν και τον ηγέτη της Σοβιετικής Ένωσης Μιχαήλ Γκορμπατσόφ , κατέληξε στη συμφωνία πυρηνικών δυνάμεων μεσαίας εμβέλειας, η οποία παραβίασε τη συμφωνία των ΗΠΑ με τη Ρωσία .

Στις 2 Φεβρουαρίου 2019, ο Trump ανακοίνωσε ότι είχε αναστείλει τη συμφωνία INF , αναφέροντας παραβιάσεις και ανησυχίες της Ρωσίας σχετικά με τα πυρηνικά όπλα της Κίνας , και δήλωσε ότι θα σταματήσει εντελώς μέσα σε 6 μήνες. Λίγο αργότερα, ο Πούτιν ανακοίνωσε ότι είχαν αναστείλει τις υποχρεώσεις τους βάσει της συμφωνίας.

Η συμφωνία INF έληξε επίσημα στις 2 Αυγούστου 2019 με τη λήξη της περιόδου των 6 μηνών .

Η συμφωνία προβλέπει την απαγόρευση βαλλιστικών πυραύλων πυρηνικής ικανότητας μεσαίας εμβέλειας, με πυρηνική ικανότητα 500 έως 5.500 χιλιομέτρων.

Η συμφωνία INF διατηρεί πυρηνικά όπλα μακριά από το ευρωπαϊκό έδαφος για περισσότερα από 30 χρόνια. Ο κύριος στόχος της συμφωνίας ήταν να μειωθεί ο κίνδυνος πυρηνικού πολέμου στην Ευρώπη κατά τη διάρκεια των στρατοπέδων στην Ανατολική και Δυτική Γερμανία. Στο πλαίσιο της συμφωνίας που αποσκοπούσε στην εξάλειψη της απειλής του πυρηνικού πολέμου, καταστράφηκαν περίπου 2.700 πυραύλους σε 4 χρόνια.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ισχυρίστηκαν για πρώτη φορά ότι η Ρωσία είχε παραβιάσει τη συμφωνία το 2014, και στις ακόλουθες εκθέσεις, αυτές οι παραβιάσεις εξακολούθησαν να υφίστανται. Η Ρωσία αρνείται αυτούς τους ισχυρισμούς.

Μετά το πέρας του INF, έγινε 'άλλη συμφωνία που συγκρατούσε τον αγώνα των εξοπλισμών μεταξύ των δύο υπερδυνάμεων' START '

Η νέα συνθήκη για τη μείωση των στρατηγικών όπλων (START)

Το START , το οποίο αποτέλεσε αντικείμενο διαπραγμάτευσης μεταξύ της Waashington και της Μόσχας κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, δεν μπορούσε να εφαρμοστεί. Έξι μήνες μετά τη διάλυση του Συμφώνου της Βαρσοβίας , υπεγράφη συμφωνία στις 31 Ιουλίου 1991 υπό την ηγεσία του Γκορμπατσόφ, της Σοβιετικής Ένωσης, και τέθηκε σε ισχύ.

Η συμφωνία αποσκοπεί στην αύξηση του αριθμού των διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων (ICBM), των υποβρυχίων βαλλιστικών πυραύλων (SLBM) και των βαρέων βομβαρδισμών σε 1.600. Προκειμένου να επιτευχθούν αυτοί οι στόχοι, εισήχθη ο κανόνας των δύο μερών να ελέγχουν ο ένας τον άλλον.

Ο Ρώσος πρόεδρος Μπόρις Γέλτσιν και ο Αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους υπέγραψαν το START-2 με στόχο να αποκλείσουν τα δύο τρίτα των πυρηνικών όπλων τους. Αμερικανική Γερουσία START-2το 1996. Ωστόσο, η Ρωσική Δούμα δεν επικύρωσε τη συμφωνία του 1993. Το 2001, η Ρωσία και οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν ότι πληρούσαν τις απαιτήσεις της συμφωνίας START I.

Στην Πράγα, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και ο Ρώσος Πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ υπέγραψαν τη συμφωνία START II στην Πράγα στις 8 Απριλίου 2010 . Τέθηκε σε ισχύ στις 5 Φεβρουαρίου 2011. Η δεκαετής συμφωνία αντικαθιστά τη συμφωνία START 1 του 1991, η οποία έληξε τον Δεκέμβριο του 2009.


Η τελευταία υπογεγραμμένη συμφωνία START λήγει στις αρχές του 2021 και ο κόσμος βρίσκεται στα μάτια των Ηνωμένων Πολιτειών.


Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ