"ΣΑΣ ΚΑΝΑΜΕ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ" ΕΙΠΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΕ ΓΥΝΑΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ

Ενώ βγήκε σε μια βόλτα με ντόπιους εμπόρους, ο Δήμαρχος Hayrettin Güngör της επαρχίας Kahramanmaraş κινηματογραφήθηκε από το κυβερνών κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), όπως είπε σε μια γυναίκα: "Σας κάναμε μουσουλμάνους" αφού μάθατε ότι ήταν από την επαρχία Trabzon, σύμφωνα με σε τοπικές ειδήσεις την Παρασκευή.





Η γυναίκα ενέργησε με έκπληξη για την παρατήρηση του Güngör, απαντώντας "τι εννοείτε με αυτό;" Η πιθανή συνέπεια είναι ότι το σχόλιο προήλθε από το γεγονός ότι η γυναίκα ήταν από το Trabzon, η οποία μαζί με άλλες επαρχίες στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας ήταν ιστορικά σπίτι σε μεγάλο πληθυσμό Ελληνορθόδοξων Χριστιανών.

Μέχρι σήμερα, υπάρχουν πολλοί χιλιάδες άνθρωποι που ζουν στην περιοχή και εξακολουθούν να μιλούν την ποντιακή ελληνική διάλεκτο. Αν και αναγνωρίζουν ως Μουσουλμάνοι σήμερα, έχουν ρίζες στην ιστορική ελληνορθόδοξη κοινότητα της περιοχής.

Μετά από τις αντιδράσεις, ο Güngör εξέδωσε συγγνώμη για τα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης και κάλεσε τον δήμαρχο του Τραμπζόν Μουράτ Ζορλουόγλου.

"Ο δήμαρχος Καχραμανμαράς είναι ένας παλιός μου φίλος. Χθες το βράδυ είπε ότι λυπάται. Εξήγησε ότι είπε κάτι σε μια γυναίκα από τον Τραπεζούντα απροσδόκητα ότι πήγε πέρα ​​από την πρόθεσή του και ζήτησε συγγνώμη. Είδε ότι έκανε λάθος, μερικές φορές κάνουμε και αυτά τα λάθη, "είπε ο Zorluoğlu.

"Πρέπει να εξετάσετε τις προθέσεις του [κάποιου]. Ξέρω ότι η πρόθεσή του ήταν ειλικρινής. Το Maraş είναι η αδελφή μας πόλη και ο Θεός που θέλει κατά τη διάρκεια της θητείας μας θα ξεκινήσει μια ειδική εμπορική λεωφόρο Trabzon και το λεωφόρο Maraş Avenue ", πρόσθεσε ο Zorluoğlu, χρησιμοποιώντας τον συντομότερο και πιο συνηθισμένο όρο για την επαρχία Kahramanmaraş.

Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ