Η Ομιλία του Γερουσιαστή William H King για την γενοκτονία των Ελλήνων στη Μικρά Ασία


Η συγκλονιστική ομιλία του 
γερουσιαστή της Γιούτα, William Η. King  στη Γερουσία των Ηνωμένων Πολιτειών  όπου περιγράφονται οι βιαιοπραγίες των Τούρκων και η φρικτή  γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας το 1922





22 Δεκεμβρίου 1921.
Washington 1922.


Πρόκειται για την ομιλία του  William H. King γερουσιαστή της Γιούτα στη Γερουσία των Ηνωμένων Πολιτειών, στην οποία υπογραμμίζει τις βιαιοπραγίες που διαπράττονται από τις Κεμαλικές δυνάμεις κατά των εγγενών Ελλήνων στην Τουρκία. Ο γερουσιαστής ζήτησε να διοριστεί μια διεθνής επιτροπή για να εξετάσει τις βιαιοπραγίες και επίσης πρότεινε ότι τα έθνη του κόσμου να ενωθούν ενάντια σε αυτές τις βαρβαρότητες. Ούτε και οι Κεμαλίστες μπόρεσαν να συνεχίσουν να εξοντώνουν τους Έλληνες.

Κύριε Πρόεδρε, τα αποδεικτικά στοιχεία είναι συντριπτικά και κατά τη γνώμη μου τεκμαιρόμενα, ότι οι δηλώσεις που περιέχονται στα ψηφίσματα δεν υπερβαίνουν την εικόνα. Πράγματι, η κατάσταση είναι πολύ πιο τραγική από αυτή που απεικονίζεται στα ψηφίσματα. Αν δεν αναληφθούν κάποια βήματα από τις δυνάμεις εκτός Τουρκίας για να συγκρατηθούν τα αιματηρά χέρια του Μουσταφά Κεμάλ, δεν φαίνεται να υπάρχει ελπίδα σωτηρίας για αυτούς τους ατυχείς λαούς, των οποίων μόνο το αδίκημα είναι ότι είναι Χριστιανοί και έχουν επιδιώξει να δώσουν στην Τουρκία έναν πολιτισμό και μια κουλτούρα που θα ανέβαζε τους Οθωμανούς Τούρκους σε ένα υψηλότερο επίπεδο, όπου θα μπορούσαν να ταιριάζουν σε σχέση με τα πολιτισμένα και προοδευτικά έθνη του κόσμου. -William Η. King ρ.6.


Δείτε ολόκληρη την ομιλία του  William Η. King     ΕΔΩ




Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ