ΙΝΔΙΑ - 73ΧΡΟΝΗ ΦΕΡΝΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΔΙΔΥΜΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ

Η Erramatti Mangayamma, μια 73χρονη αγρότισσα από το νότιο κράτος του Andhra Pradesh, φέρνει στον κόσμο δίδυμα κορίτσια και γίνεται η γηραιότερη γυναίκα που γεννά στον κόσμο. 




Η γυναίκα έμεινε έγκυος μέσω της εξωσωματικής γονιμοποίησης και οι γιατροί τα έφεραν στον κόσμο  με  καισαρική τομή την Πέμπτη.



"Η χειρουργική επέμβαση πήγε πολύ καλά ...και η μητέρα και τα μωρά είναι  υγιείς χωρίς επιπλοκές", δήλωσε στο CNN ο Δρ Sanakayyala Umashankar, διευθυντής της Αvaly IVF

Η Mangayamma και ο σύζυγός της, ο 80χρονος Ε. Raja Rao, έχουν παντρευτεί από το 1962 αλλά ποτέ δεν είχαν τη δυνατότητα να συλλάβουν φυσικά. Πλησίασαν την Umashankar το 2018 και, αφού υποβλήθηκαν προκαταρκτικές εξετάσεις, ο γιατρός συμφώνησε να τους δώσει ένα γύρο θεραπείας για την εξωσωματική γονιμοποίηση.



Δεδομένης της ηλικίας του Mangayamma, οι γιατροί  θα τη διατηρήσουν υπό παρατήρηση για τις επόμενες 21 ημέρες.
«Δεν επιτρέπουμε στη μητέρα να θηλάσει και τα μωρά θα τρέφονται μέσω της τράπεζας γάλακτος», δήλωσε ο Umashankar.

Ο Rao, 80 ετών, έχει ήδη αρχίσει να σχεδιάζει για την κόρη του, δήλωσε ο Umashankar. Και για την Mangayamma, είναι μια νέα πίστωση ζωής στην ηλικία των 73 ετών, είπε.
"Είναι πολύ σίγουρη τώρα, πιο σίγουρη από ποτέ στη ζωή της και προσβλέπει στο επόμενο κεφάλαιο της ζωής της με τα παιδιά", πρόσθεσε ο Umashankar.



Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ