ΕΚΑΤΟΜΒΗ ΝΕΚΡΩΝ ΣΤΗ ΣΡΙ ΛΑΝΚΑ -ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΟΙ 2 ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΒΟΜΒΙΣΤΕΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ

Εκατόμβη νεκρών στη Σρι Λάνκα,  με 300 τουλάχιστον ανθρώπους να έχουν χάσει τη ζωή τους ενώ ο αριθμός των τραυματιών έφθασε  τους 500. Ταυτοποιήθηκαν απο τις αρχές οι δύο ισλαμιστές αυτοκτονίας που αιμοτοκύλισαν τη χώρα ανήμερα του Πάσχα των Καθολικών







Πρόκειται για τους Ζαχράν Κασίμ γνωστό ως  Moulvi και Αμπού Μοχάμεντ οι οποίοι κατονομάζονται απο τα τοπικά ΜΜΕ της Σρι Λάνκα ως δύο από τους καμικάζι αυτοκτονίας που αιματοκύλισαν την Κυριακή τη χώρα, ανήμερα του Πάσχα των Καθολικών. Τα ΜΜΕ κάνουν λόγο για ταυτοποίηση δύο βομβιστών και από τις τοπικές αρχές.

Σύμφωνα με ανώτερο ερευνητή και τα στοιχεία που μεταδίδει το Reuters΄υπήρχαν επτά βομβιστές-καμικάζι που συμμετείχαν στις καταστροφικές επιθέσεις σε εκκλησίες και πολυτελή ξενοδοχεία της Σρι Λάνκα, χθες, ανήμερα του Πάσχα των Καθολικών

Δύο από τους βομβιστές ανατινάχθηκαν στο ξενοδοχείο Shngri-La Hotel, σημείωσε ο Ariyananda Welianga, ανώτερος αξιωματούχος της κυβέρνησης. Οι άλλοι στόχευσαν τρεις εκκλησίες και δύο ακόμη ξενοδοχεία. Ένα τέταρτο ξενοδοχείο και ένα σπίτι σε προάστιο ήταν επίσης στόχοι.

Τέσσερις από τις βόμβες ανατινάχθηκαν περίπου την ίδια ώρα, στις 8:45΄ πμ τοπική ώρα, ενώ δύο άλλες μετά από 20 λεπτά. Οι εκρήξεις στο τέταρτο ξενοδοχείο και το σπίτι έγιναν το απόγευμα.


Σύμφωνα με τους αξιωματούχους της χώρας, 32 από τους νεκρούς είναι αλλοδαποί, συμπεριλαμβανομένων Βρετανών, Αμερικανών, Τούρκων, Ινδών, Κινέζων, Δανών, Ολλανδών και Πορτογάλων.

Σε βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα, ο Κασίμ, που φέρεται να ήταν ιεροκήρυκας, εξαπολύει απειλές κατά των "απίστων", ενώ στο φόντο διακρίνονται να καίγονται σημαίες χωρών όπως των ΗΠΑ, της Βρετανίας και της Πορτογαλίας.




Τουλάχιστον 290 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και ακόμη 500 τραυματίστηκαν σε σειρά βομβιστικών επιθέσεων σε εκκλησίες και ξενοδοχεία της Σρι Λάνκα, την Κυριακή, ενώ υπάρχουν φόβοι ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί λόγω των σοβαρών τραυματισμών που έχουν σημειωθεί. 

Σημειώνουμε ότι το παρακάτω βίντεο με τα κηρύγματα μίσους του ιμάμη  Ζαχράν Κασίμ κατά των χριστιανών που ήταν στο διαδίκτυο επι χρόνια,  καταργήθηκε απο το youtube αμέσως μετά τις βομβιστικές επιθέσεις στη Sri Lanka ...







Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ