GEORGI IVANOV - " ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ" ΚΑΙ Ο ΚΕΜΑΛ ΑΤΑΤΟΥΡΚ ΜΕΤΑ ΤΟΝ Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΣΑΡΟ ΣΑΜΟΥΗΛ...

"Μακεδόνα" έχρισε και τον Μουσταφά Κεμάλ ο πρόεδρος των Σκοπίων Γκιόργκι Ιβανόφ, εμπλουτίζοντας το πάνθεον της νεοσύστατης πολυσυλεκτικής ιστορίας των Σκοπίων με ένα ακόμα διάσημο όνομα από την Τουρκία αυτή τη φορά...






Ετσι μετά τον Ελληνα Μέγα  Αλέξανδρο και τον Βούλγαρο Τσάρο Σαμουήλ, προστέθηκε στο κάστ της fake Σκοπιανής "ιστορίας"  άλλος ένας διάσημος άνδρας, ο Τούρκος Κεμάλ Ατατούρκ...(περιμένουμε να δούμε και το άγαλμά του μεταξύ όλων των υπολοίπων)

Η απόφαση της βάπτισης του Ατατούρκ πάρθηκε λίγο μετά από τη συνάντηση που είχε ο Ιβανόφ, πριν από λίγες ημέρες με Τούρκους επιχειρηματίες που τον επισκέφθηκαν στα Σκόπια.

Σύμφωνα με το Ανεξάρτητο Βαλκανικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Ιβάνοφ τίμησε τον πρόεδρο της τουρκικής εταιρείας TAV, Sadi Sener, με το μετάλλιο του κράτους. Η συγκεκριμένη εταιρεία είναι ο κατασκευαστής και επενδυτής των δύο αερολιμένων που υπάρχουν στα Σκόπια.

Ο Ιβάνοφ ανέφερε ότι «στην πραγματικότητα ο Μουσταφά Κεμάλ (ιδρυτής της Τουρκικής Δημοκρατίας) είναι "Μακεδόνας". Επειδή την εποχή που γεννήθηκε, η Θεσσαλονίκη ήταν "μακεδονική" επικράτεια». Η Θεσσαλονίκη απελευθερώθηκε από την Οθωμανική Αυτοκρατορία το 1913.

Ο πρόεδρος των Σκοπίων είπε ακόμη ότι «η Τουρκική Δημοκρατία είναι μια μεγάλη χώρα, έχει μεγάλη οικονομία. Είναι πολύ σημαντικό μια τέτοια χώρα να είναι φιλική προς εμάς και να μας βοηθά. Ελπίζουμε ότι αυτή η βοήθεια και αυτή η υποστήριξη θα συνεχιστεί στο μέλλον. Σας στείλαμε τον "Μακεδόνα" Μουσταφά Κεμάλ, και τώρα οι τουρκικές εταιρείες έρχονται στα Σκόπια  Αυτό μας δίνει μεγάλη χαρά» δήλωσε ο Σκοπιανός πρόεδρος

Οι συνολικές επενδύσεις της Τουρκίας στα Σκόπια υπερβαίνουν τα 1,2 δισ. δολάρια ΗΠΑ. 
Η τουρκική τράπεζα HALKBANK έχει 40 υποκαταστήματα και είναι η τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας. Η TAV έχει τη διαχείριση των αερολιμένων των Σκοπίων και της Οχρίδας με επενδύσεις 120 εκατ. δολαρίων ΗΠΑ. Τουρκικές εταιρείες όπως HALBANK, TAV, SUTAS (γαλακτοκομικά), Ramstore (εμπορικό κέντρο), Acibadem (νοσοκομεία), Cevahir (τουριστικά κέντρα) έχουν κάνει 100 μεγάλες επενδύσεις στα Σκόπια.

Και φυσικά όλες αυτές οι τουρκικές επιχειρήσεις είναι που θα επεκταθούν μελλοντικά στην ελληνική επικράτεια και ΑΟΖ  της Μακεδονίας, μέσω των Σκοπίων και βάσει της προδοτικής Συμφωνίας των Πρεσπών.



Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ