ΕΤΟΙΜΟ ΤΟ ΤΖΑΜΙ ΣΤΟ ΒΟΤΑΝΙΚΟ - ΤΟ ΜΑΡΤΙΟ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ

Έτοιμο να παραδοθεί προς χρήση είναι το τέμενος των Αθηνών στον Βοτανικό από τις 15 Φεβρουαρίου 2019, με τα εγκαίνια να έχουν προγραμματιστεί για τον Μάρτιο.




Τον Μάρτιο τα εγκαίνια του τζαμιού στην Αθήνα

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργού Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου στην ομιλία του  στη Βουλή, με αφορμή την κατάθεση σχετικής τροπολογίας,, η επίσημη εγκαινίαση του τζαμιού στην Αθήνα μετά από 5 φορές που αναβλήθηκε θα πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο του 2019.

Ο κ. Γαβρόγλου ανέφερε ότι ολοκληρώθηκε η οικοδόμηση του κτιρίου και θα εγκαινιαστεί τον Μάρτιο καθώς και ότι τα πολιτικά κόμματα συμφώνησαν σχετικά με τη χρηματοδότηση του τζαμιού ότι θα γίνει από τον προϋπολογισμό του υπουργείου.

Με άλλη ρύθμιση στην ίδια τροπολογία εξορθολογίζονται τα γραφεία των μουφτειών στη Θράκη και τα θέματα επαγγελματικών σχέσεων των υπαλλήλων. 





Ήδη έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή του κτίσματος, ενώ τις ημέρες αυτές διαμορφώνεται ο περιβάλλων χώρος, ώστε να μπορεί να είναι εύκολα προσβάσιμος για όσους επιθυμούν να ασκήσουν τα λατρευτικά τους καθήκοντα.

Στην Αθήνα δεν υπάρχει σε λειτουργία τέμενος και θα είναι το πρώτο τζαμί στην ελληνική πρωτεύουσα.

Η ολοκλήρωση του τεμένους της Αθήνας έρχεται να εκπληρώσει όχι μόνο μια από τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης για πλήρη δυνατότητα άσκησης των θρησκευτικών τους καθηκόντων στους πολίτες της Αττικής, αλλά και να παρέχει αυτή τη δυνατότητα σε εκατομμύρια τουρίστες που επισκέπτονται την πρωτεύουσα ιδίως από χώρες του αραβικού κόσμου και έχουν πολλές φορές αναφερθεί στην ανάγκη ανέγερσης χώρου προσευχής.

Παράλληλα, η λειτουργία του τεμένους εμπεδώνει ακόμη περισσότερο την καλή σχέση της χώρας με τον αραβικό κόσμο, καθώς η Ελλάδα είναι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα που δεν διαθέτει τέμενος παρά τις υποχρεώσεις της που απορρέουν από τη συμμετοχή της σε διεθνείς οργανισμούς.



Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ