ΝΕΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΟΥ "ΒΟΡΕΙΟΥ" ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΥ...

Αίτημα για δεύτερο δημοψήφισμα σχετικά με τη συμφωνία των Πρεσπών και το όνομα του νεοιδρυθέντος τεχνητού κρατιδίου εξετάζει το κοινοβούλιο των Σκοπίων, αν και την Παρασκευή ψηφίστηκαν οι συνταγματικές αλλαγές.



Η οργάνωση υπερεθνικιστών που αυτοαποκαλείται  "World Macedonian Congress" κατέθεσε σχετικό αίτημα στην επιτροπή της σκοπιανής βουλής, η οποία το ενέκρινε προκαταρκτικά. 

Σε περίπτωση που και το προεδρείο του κοινοβουλίου εγκρίνει το αίτημα, το WMC θα κληθεί να συγκεντρώσει 150.000 υπογραφές ώστε να δρομολογηθεί και νέο δημοψήφισμα.

«Αλλάζετε το όνομα της χώρας από Μακεδονία σε Βόρεια Μακεδονία ?», θα είναι το ερώτημα του δημοψηφίσματος, εφόσον συγκεντρωθούν οι απαραίτητες υπογραφές.

Οι υπογραφές θα πρέπει να συγκεντρωθούν από τις 15 Φεβρουαρίου έως τις 15 Μαΐου και αφού η αριστερή κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, ως φαίνεται θα έχει ήδη υπογράψει την προδοτική για τη χώρα και το λαό της Μακεδονίας "Συμφωνία των Πρεσπών" παραχωρώντας το όνομα της Μακεδονίας στο τεχνητό κρατίδιο των Σλαύων των Σκοπίων.



Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ