ΓΑΛΛΙΑ - ΕΠΑΝΗΛΘΑΝ ΔΡΙΜΥΤΕΡΑ ΤΑ "ΚΙΤΡΙΝΑ ΓΙΛΕΚΑ" - ΚΩΦΕΥΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΑΚΡΟΝ

Επανήλθαν δριμύτερα τα "κίτρινα γιλέκα" με τον ερχομό του 2019, με πρωτοφανή  συμμετοχή του κοσμου στην πρώτη κινητοποίηση  του χρόνου. 




Πρώτες συγκρούσεις στο Παρισι. 

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή του κόσμου στην πρώτη κινητοποίηση για το 2019 των Κίτρινων Γιλέκων στη γαλλική πρωτεύουσα.

Κωφεύει η κυβέρνηση Μακρόν, κάνοντας λόγο για επίθεση στη δημοκρατία, ενώ τηρεί σιγή για την αστυνομική βία και τους πάνω από 1400 τραυματίες δεκάδες εκ των οποίων σε πολύ σοβαρή κατάσταση

Σιγή ιχθύος όμως και από τα γαλλικά ΜΜΕ που κάνουν πως δεν βλέπουν και στρέφονται κατά των διαδηλωτών, στηρίζοντας την κυβέρνηση Μακρόν ...

Τα αιτήματα των κίτρινων γιλέκων

Το 77% των Γάλλων είναι υπέρ της επαναφοράς του φόρου αλληλεγγύης στις μεγάλες περιουσίες. Το 80% να λαμβάνεται υπόψη στις εκλογές το λευκό. 
Το 80% υπέρ των λαϊκών δημοψηφισμάτων





Σφοδρές συγκρούσεις

Οι διαδηλωτές κατευθύνθηκαν προς το γαλλικό κοινοβούλιο, ενώ στις 16:30, του Σαββάτου, σύμφωνα με μαρτυρίες, ομάδα 15 ατόμων με μια  μικρή μπουλντόζα επιχείρησαν να μπουν στο  υπουργείο όπου βρισκόταν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος  Benjamin Griveaux και οι  15 περίπου συνεργάτες του  Οι διαδηλωτές, κατάφεραν να σπάσουν την πόρτα και να μπούν στον προαύλιο χώρο όπου προκάλεσαν καταστροφές  Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Benjamin Griveaux  για λόγους ασφαλείας φυγαδεύτηκε μετά από την εισβολή από τις εγκαταστάσεις της κρατικής του Γραμματείας στο Παρίσι.   
Σύμφωνα με τις πληροφορίες από τις γαλλικές αρχές, υπήρξαν προσπάθειες εισβολής και σε άλλα υπουργεία.










Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ