VICTOR ORBAN - ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΜΙΚΤΟΥΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥΣ ΓΙ ΑΥΤΟ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΜΕ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΑΣ

Η Ουγγαρία ήταν ηττημένη τον 20ό αιώνα, αλλά είναι αποφασισμένη να είναι ο νικητής του 21ου αιώνα, δήλωσε ο πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν σε χθεσινή συνέντευξη των Χριστουγέννων που δημοσιεύθηκε στην ημερήσια εφημερίδα Magyar Idok τη Δευτέρα.





"Θα υπάρξουν εκλογές το 2019, αλλά ελπίζουμε να φθάσουμε στο 2030. Χάρη σε οκτώ χρόνια κοινών προσπαθειών, βρισκόμαστε στην αρχή μιας νέας εποχής και είμαι πεπεισμένος ότι όχι μόνο ξεκινήσαμε σε ανοδική πορεία αλλά θα φτάσουμε το στόχος μας,"

Ο Orban είπε.

Σχολιάζοντας τις πρόσφατες διαμαρτυρίες της αντιπολίτευσης, είπε ότι η πολιτική είναι ένας τομέας όπου οι μάχες μπορούν να ξεκινήσουν ακόμα και την Παραμονή των Χριστουγέννων και οι διαμαρτυρίες αποτελούν μέρος της καθημερινής ζωής σε μια δημοκρατία. Ωστόσο, αυτό δεν ισχύει για τη βία, την καταστροφή και τον βανδαλισμό, πρόσθεσε.

Είναι εύκολο να εκτιμηθεί η κατάσταση: η κυβέρνηση υποστηρίζει την εργασία, την οικογένεια και την ασφάλεια, ενώ οι αντιπολιτευτικές πολιτικές αντιπροσωπεύουν το αντίθετο, δήλωσε ο Orban. Η ήρεμη δύναμη από τη μια πλευρά αντιτίθεται στην επιθετικότητα, στη βία, στη στήριξη της μετανάστευσης και στις αυξήσεις φόρων από την άλλη, πρόσθεσε.

Εκείνοι που υποστηρίζουν την πρόσφατα υιοθετημένη τροποποίηση του εργατικού κώδικα υποστηρίζουν πραγματικά εναντίον εργαζομένων, επειδή η τροποποίηση εξυπηρετεί τα συμφέροντα των εργαζομένων και θα οδηγήσει σε υψηλότερους μισθούς, δήλωσε ο Ορμπάν. "Σε αντίθεση με την αντίθεση λένε," οι υψηλότεροι μισθοί θα πρέπει να πληρώνονται από τους εργοδότες μηνιαίως, όπως συνέβαιναν στο παρελθόν, πρόσθεσε.

Η μόνη κίνηση της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας της κυβερνητικής συμμαχίας, την οποία η αντιπολίτευση θα ήταν διατεθειμένη να υποστηρίξει, είναι η παραίτησή της, ανέφερε. Η αντιπολίτευση απέρριψε την υποστήριξη ακόμη και της αύξησης της στήριξης για την κατ 'οίκον φροντίδα, απορρίπτουν εποικοδομητική συνεργασία επειδή θέλουν να ξεπεράσουν την κυβέρνηση με όλα τα μέσα, δήλωσε ο Ορμπάν. Ωστόσο, μόνο το εκλογικό σώμα έχει το δικαίωμα να καταργήσει την κυβέρνηση και την επόμενη φορά που αυτό θα είναι εφικτό είναι το 2022, πρόσθεσε.

Σχολιάζοντας την κατάσταση στην Ευρώπη, είπε ότι μεγάλες χώρες της Δυτικής Ευρώπης "πειραματίζονται" με την ανάπτυξη ενός μικτού πολιτισμού και πιστεύουν ότι η χριστιανική Ευρώπη πρέπει να μετατραπεί σε χριστιανο-μουσουλμανική Ευρώπη. Ωστόσο, η Κεντρική Ευρώπη αποφάσισε να μην ξεκινήσει διότι οι κίνδυνοι που συνεπάγεται είναι εξαιρετικά υψηλοί, πρόσθεσε.

"Δεν θέλουμε οι χώρες μας να κατοικούνται από μικτό πληθυσμό και επομένως προστατεύουμε τα σύνορά μας και αντιτιθέμεθα στη μετανάστευση. Όλοι μπορούν να δουν ότι εκείνοι στα δυτικά δεν σέβονται αυτήν την απόφαση μας ... Χρησιμοποιούν την ουγγρική αντιπολίτευση ως εργαλείο. Ο Γιώργος Σόρος και τα δίκτυά του δεν ανέχονται την παράλειψη της Κεντρικής Ευρώπης από το μεγάλο πείραμα μετασχηματισμού της κοινωνίας ... 

Οι εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα αποτελέσουν ορόσημο σε αυτόν τον αγώνα, διότι θα περιλαμβάνει συνασπισμό εξουσίας μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων που προστατεύουν τη χριστιανική Ευρώπη και εκείνων που υποστηρίζουν μετανάστευση. Θα αναπτυχθεί μια ιστορική κατάσταση στην οποία η Ουγγαρία αγωνίζεται όχι μόνο για τον εαυτό της, αλλά και για τη χριστιανική Ευρώπη "

Ο Orban είπε.

Η μετανάστευση συνεπάγεται εξαιρετικούς κινδύνους και η συνύπαρξη των πολιτισμών συνεπάγεται δυσκολίες που η Ευρώπη μπορεί να μην είναι σε θέση να αντιμετωπίσει, πρόσθεσε. Τα δημογραφικά στοιχεία είναι ζωτικής σημασίας και η ουγγρική κυβέρνηση καταβάλλει κάθε προσπάθεια για την ενίσχυση των οικογενειών, επειδή «πιστεύουμε ότι οι οικογένειες κατέχουν το κλειδί για τη συνέχιση της ουγγρικής ιστορίας και του μέλλοντος του έθνους», είπε.

«Εμείς οι Ούγγροι μπορούμε μόνο να στηριχθούμε στον εαυτό μας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο έχουμε ξεκινήσει μια εθνική διαβούλευση για τις οικογένειες. Θεωρώ αυτό το πιο σοβαρό θέμα της ημερήσιας διάταξης της ουγγρικής πολιτικής ", ανέφερε.





Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ