ΔΑΝΙΑ - ΣΕ ΑΠΟΜΑΚΡΥΣΜΕΝΟ ΝΗΣΙ ΟΙ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ - "ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ"

Η Δανία θα στείλει τους ανεπιθύμητους αιτούμενους άσυλο μετανάστες  να ζήσουν σ απομακρυσμένο νησί που βρίσκεται στην κατάψυξη της Βαλτικής Θάλασσας. Το νησί Lindholm στο Stege Bay, φιλοξενεί επί του παρόντος εργαστήρια ζωικών ερευνών και κρεματόρια.





"Εάν δεν επιθυμείτε στη δανική κοινωνία, δεν πρέπει να ενοχλείτε τους απλούς Δανούς", ανέφερε ο υπουργός μετανάστευσης Inger Støjberg σε μια δημοσίευση στο Facebook την Παρασκευή. "Είναι ανεπιθύμητοι στη Δανία και πρέπει να το αισθανθούν!"



Το νησί, Lindholm, βρίσκεται σε μια είσοδο της Βαλτικής Θάλασσας, περίπου δύο μίλια από την πλησιέστερη ακτή. Περίπου 100 αιτηθέντες αιτούντες άσυλο και εγκληματίες μετανάστες θα σταλούν για να ζήσουν εκεί και θα υποχρεωθούν να κάνουν καθημερινά έλεγχο με τις αρχές εκεί ή να αντιμετωπίσουν τη φυλακή. Η εξυπηρέτηση των πλοίων προς το νησί είναι σπάνια και ένα από τα πλοία που εξυπηρετούν το νησί ονομάζεται «ιός», μια αναφορά στο ερευνητικό κέντρο μεταδοτικών νόσων των ζώων που καταλαμβάνει επί του παρόντος το νησί.





Το σχέδιο συμφωνήθηκε από το κυρίαρχο κόμμα Venstre της Δανίας και το πιο δεξιό δανικό λαϊκό κόμμα, στο πλαίσιο των ετήσιων διαπραγματεύσεων για τον προϋπολογισμό.

Ενώ η Venstre μπορεί να αναζητούσε ψήφο για να εξασφαλίσει το σχέδιο προϋπολογισμού της, το Λαϊκό Κόμμα προσπαθεί να πάρει την πιο σκληρή γραμμή για τη μετανάστευση.

"Θα ελαχιστοποιήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο τον αριθμό των αναχωρήσεων με πλοίο", δήλωσε ο εκπρόσωπος του κόμματος Martin Henriksen στο TV2. "Θα το καταστήσουμε όσο πιο χρονοβόρο και ακριβό όσο είναι δυνατόν".

"Δεν είναι εύκολο να ζητήσετε από τις οικογένειες να πάνε σπίτι, αν έχουν εγκατασταθεί πραγματικά", δήλωσε ο πρωθυπουργός Lars Lokke Rasmussen τον περασμένο μήνα. "Αλλά είναι το ηθικά σωστό πράγμα. Δεν πρέπει να κάνουμε τους πρόσφυγες μετανάστες. "

Η Støjberg υπήρξε βασικός συγγραφέας των πολιτικών κατά της μετανάστευσης της κυβέρνησής της. Τον Μάρτιο, σημάδεψε το πέρασμα του 50ου μέτρου κατά της μετανάστευσης, γιορτάζοντας με μια τούρτα διακοσμημένη με φρούτα, τη σημαία της Δανίας και τον αριθμό «50».


Μεταξύ των 50 κανονισμών του Støjberg είναι ένας που απαιτεί από τους νεοαφιχθέντες αιτούντες άσυλο να παραδίδουν τα τιμαλφή και τα κοσμήματά τους για να βοηθήσουν στην πληρωμή για τη διαμονή τους στη Δανία και έναν ξεχωριστό νόμο που επιβάλλει ελέγχους ταυτότητας στα σύνορα με τη Γερμανία.

"Κάνουμε ό, τι μπορούμε για να βεβαιώσουμε ότι δεν είναι ελκυστικό να έρθει κανείς στη Δανία", δήλωσε ο Støjberg στο Der Spiegel το 2016.

Η κυβέρνηση έχει επίσης στοχεύσει σε διευθετημένους μετανάστες, οι οποίοι λένε ότι συχνά ζουν σε «παράλληλες κοινωνίες». Τον Ιούλιο, στο πλαίσιο μιας σειράς μέτρων που αποσκοπούν στην εξάλειψη των γκέτο των μεταναστών, η κυβέρνηση ανακοίνωσε αυστηρότερες ποινικές κυρώσεις, χαμηλότερα οφέλη και υποχρεωτικές τάξεις ένταξης για όσους ζουν σε γκέτο.





Η απαγόρευση της «burqa» εισήχθη νωρίτερα αυτό το καλοκαίρι καθώς και η νομοθεσία που υποχρέωνε τους νόμιμους μετανάστες να δίνουν το χέρι τους σε αξιωματούχους κατά την τελετή πολιτογράφησης τους, διανύει σήμερα το δρόμο μέσω του Κοινοβουλίου. 
Πολλοί μουσουλμάνοι αρνήθηκαν να σφίξουν τα χέρια τους με αξιωματούχους του αντίθετου φύλου, προκαλώντας την αντίδραση από συντηρητικούς πολιτικούς.

Οι αιτήσεις ασύλου στη Δανία μειώθηκαν κατά 84% μεταξύ 2015 και 2018. Η χώρα φιλοξενεί περίπου 500.000 μη-δυτικούς μετανάστες, κυρίως από την Τουρκία, τη Συρία, το Ιράκ, το Λίβανο, το Πακιστάν και τη Σομαλία.




Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ