ΗΠΑ -ΣΧΕΔΙΟ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ

Το ενδεχόμενο μερικής αποχώρησης των αμερικανικών στρατευμάτων απο το Αφγανιστάν φαίνεται να σκέπτεται Λευκός Οίκος





Ο πόλεμος  στο Αφγανιστάν συνεχίζεται εδώ και 17 χρόνια, ενώ οι δαπάνες του Πενταγώνου για τη συνέχισή του πλησιάζουν τα 700.000.000.000 δολάρια  και ο συνολικός αριθμός θυμάτων μεταξύ των αμερικανικών στρατιωτών υπερβαίνει 2,500 άτομα .

Την ίδια στιγμή, ο αντιτρομοκρατικός συνασπισμός δεν έχει δει πραγματικές επιτυχίες. Για παράδειγμα, μετά από μια σειρά σημαντικών επιχειρήσεων στο 2007-2008. Η κυβέρνηση του Αφγανιστάν έλεγχε περισσότερο από 70% του εδάφους. Τώρα μόνο το 35-40% των επαρχιών της χώρας παραμένει πίσω από αυτό.

Η Προεδρική διοίκηση συζητά εναλλακτικά σχέδια για μελλοντική δράση στο Αφγανιστάν για μεγάλο χρονικό διάστημα. 
Πέρυσι, Ο Donald Trump περιορίζονται στην αύξηση των στρατιωτικών δαπανών και την αποστολή πρόσθετων 3,000 στρατιωτών στην Καμπούλ.
Αυτό το σχέδιο θα επιτρέψει στον Trump να επιστρέψει  όλους τους αμερικανούς στρατιώτες στην πατρίδα τους και να εξοικονομήσει 20 δισ. δολάρια ετησίως από τον πόλεμο στο Αφγανιστάν. 
Ταυτόχρονα προσβλέπει σε ένα πρόσθετο οικονομικό κίνητρο καθώς είναι δυνατό να επιτραπεί σε αυτά τα CHVC να πραγματοποιήσουν εξαγωγή ορυκτών κοιτασμάτων στο έδαφος της χώρας. Ένας ειδικός "προεδρικός κυβερνήτης" θα επιβλέπει το έργο του ΟΣΕΠ και θα διευθετεί διαφορές μεταξύ τους, καθώς και της κυβέρνησης του Αφγανιστάν.





Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ