ΝΑΥΑΡΧΟΣ ΤΣΟΥΝΗΣ - "ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ"

"Κάθε βράδυ υπάρχει πόλεμος στο Αιγαίο", δήλωσε την Παρασκευή ο αρχηγός του Πολεμικού  Ναυτικού, Ναύαρχος Νίκος Τσούνης.




Ο επικεφαλής του Ναυτικού μίλησε στο Πρακτορείων Ειδήσεων (ΑΜΝΑ) για τις συνεχιζόμενες παραβιάσεις των ελληνικών χωρικών υδάτων και του εναέριου χώρου από τα τουρκικά πλοία και τα αεροπλάνα.

Το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό βρίσκεται σε συνεχή κατάσταση ετοιμότητας για να υπερασπιστεί την ελληνική εθνική κυριαρχία και εδαφική ακεραιότητα, σημείωσε ο διοικητής.

Ο Τσούνης ανέφερε ότι κάθε φορά που ένα τουρκικό ναυτικό σκάφος κινείται με τρόπο που παραβιάζει τα ελληνικά χωρικά ύδατα και το διεθνές ναυτικό δίκαιο, το ελληνικό ναυτικό ανταποκρίνεται αναλόγως.

Ο επικεφαλής του Πολεμικού Ναυτικού δήλωσε ότι τέτοιες παραβιάσεις έχουν αυξηθεί σε μεγάλο βαθμό σε αριθμούς. Το 2009, ανέφερε, υπήρχαν μόλις 90 περάσματα μέσω ελληνικών κυριαρχικών υδάτων που κρίθηκαν ύποπτα.

Το 2017, υπήρχαν 1.998 τέτοιες παραβιάσεις, ενώ τους πρώτους εννέα μήνες αυτού του έτους υπήρχαν 1.249 τέτοια περιστατικά.

Όσον αφορά άλλες παραβιάσεις, το 2017 σημειώθηκαν συνολικά 3.317 παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου από τα αεροπορικά αεριωθούμενα αεροσκάφη της Τουρκίας, ενώ τα περιστατικά αυτά ανήλθαν σε 3.147 τους πρώτους εννέα μήνες του 2018.




Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ