ΤΟΥΡΚΙΑ - ΣΕ ΣΤΑΝΗ ΕΧΕΙ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Το φως της δημοσιότητος έχουν έρθει φωτογραφίες ελληνικής ιστορικής εκκλησίας στην Τουρκία που έχει μετατραπεί σε στάνη βοοηδών ενώ το ιερό της χρησιμοποιείται ως τουαλέτα...







Οι αποκαρδιωτικές εικόνες έχουν βγει από την Τουρκία, παρουσιάζοντας την ιστορική ελληνική εκκλησία που έχει παραμεληθεί και αφεθεί να καταστραφεί.

Ο κάποτε ιερός τόπος χρησιμοποιείται τώρα ως στάνη βοοειδών.

Στην Τουρκία σήμερα ζει ένας πολύ μικρός αριθμός ελληνικού πληθυσμού, μόλις 2.000-3.000, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι Ελληνορθόδοξοι Χριστιανοί. 
Ο Ελληνικός Ορθόδοξος Χριστιανισμός ήταν μια από τις τρεις κύριες ομάδες υπό διωγμό απο την Οθωμανική Αυτοκρατορία, μαζί με τους Αρμένιους και τους Ασσύριους χριστιανούς. Ολοι  υπέστησαν σφαγές και απελάσεις από την Κωνσταντινούπολη, κατά τη διάρκεια του Α 'Παγκοσμίου Πολέμου, ενώ πολλοί έφυγαν για να σωθούν προς την Ελλάδα




Ερωτηματικό όμως προκαλεί το γιατί η ελληνική πολιτεία, η εκκλησία της Ελλάδος, αλλά και το Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως στο πλαίσιο των πολυδιαφημιζόμενων καλών σχέσεων και της ελληνοτουρκικής φιλίας,  δεν έχει παρέμβει για την αποκατάσταση όλων αυτών των εγκαταλελειμένων εκκλησιαστικών μνημείων, την ώρα που η Τουρκία έχει προ καιρού αναλάβει πρωτοβουλίες για την αποκατάσταση Οθωμανικών μνημείων στην Ελλάδα και μάλιστα στη Ρόδο.




Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ