ΠΕΘΑΝΕ Ο CILBERTO BENETTON

Ο Gilberto Benetton, συνιδρυτής της μάρκας επώνυμων ενδυμάτων, πέθανε τη Δευτέρα σε ηλικία 77 ετών μετά από ασθένεια, ανακοίνωσε η ιταλική εταιρεία .





"Ο Gilberto Benetton πέθανε στο σπίτι του σήμερα στο Τρεβίζο (βορειοανατολική Ιταλία) μετά από σύντομη ασθένεια", ανέφερε η ομάδα Benetton σε σύντομη δήλωση.

"Η σύζυγός του Lalla, κόρες Barbara και Sabrina και γαμπρός Ermanno ήταν μαζί του στις τελευταίες στιγμές του", αναφέρει η δήλωση 

Ο θάνατός του έρχεται τρεις μήνες μετά τον νεαρότερο αδερφό Κάρλο, τον Ιούλιο, ηλικίας 74 ετών.

Η Benetton ιδρύθηκε από τους τρεις αδελφούς Luciano, Carlo και Gilberto και την αδελφή τους Giuliana, που ξεκίνησε μια σπιτική παραγωγή στο Ponzano Veneto, ένα χωριό κοντά στη Βενετία, τη δεκαετία του 1960.

Τα πουλόβερ τους αποδείχθηκαν δημοφιλή αντικείμενα στα τοπικά καταστήματα και γεννήθηκε ένα εμπορικό σήμα. Οι μαρσπιέ τους από μαλακό μαλλί που γίνονται σε διάφορα χρώματα αποπλάνησαν γρήγορα τις μάζες.

Η εταιρεία πήγε από τη δύναμη σε δύναμη ειδικά μεταξύ του 1982 και του 2000 - η φήμη της τροφοδοτήθηκε από τολμηρές διαφημιστικές εκστρατείες του Ιταλού φωτογράφου Oliviero Toscani, συμπεριλαμβανομένης μιας αφίσας του 1989 που χαρακτήριζε μια μαύρη γυναίκα που θηλάζει ένα λευκό μωρό.

Αλλά για πάνω από μια δεκαετία το εμπορικό σήμα έχει πληγεί από την πτώση των πωλήσεων.

Κατά τον χρόνο του θανάτου του, ο Gilberto Benetton ήταν αντιπρόεδρος της οικογένειας Holding της Edizione.

Η Edizione πέρυσι κατέγραψε ετήσια έσοδα ύψους 12,1 δισ. Ευρώ (13,8 δισ. Δολ.) Από επιχειρηματική αυτοκρατορία που ξεπερνά τις τάσεις της τάξης των τηλεπικοινωνιών, των διοδίων, της τροφοδοσίας και της γεωργίας.

Ο Gilberto ήταν επίσης αντιπρόεδρος της Autogrill, μιας ιταλικής πολυεθνικής εταιρίας καλών και ποτών. 

Θεωρήθηκε ότι είναι η μία θυγατρική της Benetton μακριά από την αρχική της βάση ρούχων, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων AGI.



Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ