ΕΚΡΗΚΤΙΚΟΙ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ ΣΕ BARACK OBAMA - HILARY CLINTON & CNN

Δύο ύποπτοι εκρηκτικοί μηχανισμοί στάλθηκαν στον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και την πρώην υπουργό Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον, σύμφωνα με δήλωση της αμερικανικής μυστικής υπηρεσίας.



Οι δύο εκρηκτικοί μηχανισμοί έρχονται δύο μέρες μετά την εύρεση μιας βόμβας στο σπίτι του φιλελεύθερου δισεκατομμυριούχου επιχειρηματία  George Soros στα προάστια της Νέας Υόρκης.

Οι συσκευές εντοπίστηκαν από τεχνικούς που εξέδιδαν αλληλογραφία που στάλθηκε στους πρώην αξιωματούχους των ΗΠΑ.

Το κτίριο Time Warner στη Νέα Υόρκη εκκενώθηκε επίσης λόγω του ύποπτου πακέτου.



Το newsroom του CNN, το οποίο βρίσκεται στο κτίριο της Time Warner, εκκενώθηκε επίσης εξαιτίας  του  περιστατικού, όπως δήλωσε ο πρόεδρός του Jeff Zucker .

Το ύποπτο πακέτο ανακαλύφθηκε στην αίθουσα αλληλογραφίας του CNN, δήλωσε ο Bryan Paarmann, ειδικός υπεύθυνος του FBI, την Τετάρτη.

Σε συνέντευξη Τύπου, ο αστυνομικός James O'Neill δήλωσε ότι η επιβολή του νόμου βρήκε ένα "φάκελο που περιέχει λευκή σκόνη" στη συσκευασία της συσκευής που στάλθηκε στο CNN.

Η σκόνη διερευνάται, αλλά οι αρχές δεν βρήκαν "πρόσθετες απειλές" μετά την σάρωση της περιοχής.

"Νωρίς σήμερα το πρωί, στις 24 Οκτωβρίου 2018, ένα δεύτερο πακέτο που απευθύνθηκε στην κατοικία του πρώην Προέδρου Μπαράκ Ομπάμα συνελήφθη από προσωπικό μυστικής υπηρεσίας στην Ουάσιγκτον, DC", προσθέτει η δήλωση.



"Και τα δύο πακέτα παρελήφθησαν πριν από την παράδοσή τους στον τόπο προορισμού τους. Οι προστατευόμενοι δεν δέχτηκαν τις συσκευασίες ούτε κινδύνεψαν να τους παραλάβουν".

Ένα από τα πακέτα που στάλθηκαν σήμερα είχε ως αποστολέα τη συγγραφέα Debbie Wasserman Schultz .

Ένας Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε στο Associated Press ότι κατά τη διάρκεια της προβολής της αλληλογραφίας που στάλθηκε στο σπίτι του κ. και της κ. Clinton στο Chappaqua της Νέας Υόρκης βρέθηκε μια «λειτουργική εκρηκτική συσκευή».

Μιλώντας σε εκδήλωση εκστρατείας στη Φλώριδα, η κ. Clinton ευχαρίστησε τη Μυστική Υπηρεσία .

"Είναι ένας ενοχλητικός χρόνος", είπε. "Είναι μια εποχή βαθιών διαφορών και πρέπει να κάνουμε ό, τι μπορούμε για να φέρουμε τη χώρα μας μαζί. Πρέπει επίσης να επιλέξουμε υποψήφιους που θα προσπαθήσουν να κάνουν το ίδιο".

Η εκπρόσωπος του κ. Obama αρνήθηκε να σχολιάσει το περιστατικό και παρέπεμψε τους δημοσιογράφους στη δήλωση της μυστικής υπηρεσίας.

Το πακέτο που στάλθηκε στο CNN απευθυνόταν στον πρώην διευθυντή της CIA John Brennan, σύμφωνα με τα ΜΜΕ των ΗΠΑ.
Ο κ. Brennan, ο οποίος εμφανίζεται συχνά στο δίκτυο, έχει γίνει ιδιαίτερα επικριτικός στον κ. Trump από τότε που εγκατέλειψε το αξίωμά του.

Σύμφωνα με τις αρχές ο εκρηκτικός μηχανισμός  που ανακαλύφθηκε στο CNN την Τετάρτη φαίνεται να είναι παρόμοιος με αυτόν που βρέθηκε στο σπίτι του κ. Σόρος τη Δευτέρα.
Ο κ. Soros έχει γίνει συχνά στόχος  κριτικής από διάφορες ομάδες, με αποτέλεσμα να υπάρχει πρόσθετη αστυνομική φύλαξη  έξω από το σπίτι του στην Ουάσιγκτον 

Ο μεγαλύτερος γιος του Προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump Jr, ο οποίος επίσης είχε λάβει  ένα ύποπτο πακέτο στο σπίτι του στη Νέα Υόρκη νωρίτερα φέτος, ανέφερε ότι: "Ως κάποιος που η οικογένειά του ήταν άμεσα θύμα αυτών των απειλών ταχυδρομείου καταδικάζω όποιον το έκανε αυτό ανεξάρτητα από κόμμα ή ιδεολογία .
"Αυτά τα χάλια πρέπει να σταματήσουν και ελπίζω να καταλήξουν στη φυλακή για μεγάλο χρονικό διάστημα."

Η αδελφή του Ιβάνκα Τρούμπ καταδίκασε επίσης τις "πράξεις βίας" και εξέφρασε ευγνωμοσύνη για την επιβολή του νόμου.

Η Τσέλσι Κλίντον, κόρη του Bill και της Hillary Clinton, δήλωσε: "Κάθε μέρα, ευχαριστώ τις γυναίκες και τους άνδρες της Μυστικής Υπηρεσίας των Ηνωμένων Πολιτειών.





Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ