ΣΚΟΠΙΑΝΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ - ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΝΑΙ

Στην τελική ευθεία για το δημοψήφισμα στα Σκόπια και  ο ηγέτης του μεγαλύτερου αλβανικού κόμματος της γειτονικής χώρας. καλεί τους πολίτες των Σκοπίων να ψηφίσουν «Ναι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής που θα τους κάνει "Μακεδόνες" με Ευρωπαική σφραγίδα...





Σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Αλί Αχμέτι, πρόεδρος του DUI δηλώνει ότι: «Η Συμφωνία των Πρεσπών δεν είναι επωφελής μόνο για τις δυο χώρες μας, αλλά και για ολόκληρη την περιοχή, για τα Δυτικά Βαλκάνια και την Ευρώπη.

Σε σχέση με το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος παρουσιάζεται σίγουρος αφού δηλώνει ότι: «Ούτε καν θεωρητικά δεν πιστεύω ότι οι πολίτες που θα προσέλθουν για να ψηφίσουν (στο δημοψήφισμα) θα ψηφίσουν κατά της συμφωνίας» και προσθέτει πως: «το δίλημμα προς το παρόν είναι εάν θα πετύχουμε το απαραίτητο όριο του 51%, αλλά δεν υπάρχει κανένα δίλημμα ως προς το τι θα ψηφίσουν οι πολίτες».

«Την Κυριακή δεν ψηφίζουμε απλώς για τη συμφωνία […] Την Κυριακή ψηφίζουμε για τις ευρωπαϊκές αξίες, για το εάν θα είμαστε μια χώρα που θα ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ ή όχι», επισημαίνει χαρακτηριστικά ο Αλί Αχμέτι.

Στη συνέντευξη ο ηγέτης του DUI είναι ιδιαίτερα επικριτικός απέναντι στον πρόεδρο της χώρας, Γκιόργκι Ιβάνοφ σε σχέση με τη στάση του απέναντι στο νόμο για τη χρήση της αλβανικής γλώσσας ως επίσημης σε όλη την επικράτεια. Αναφερόμενος στις σχέσεις Σερβίας-Κοσόβου, με αφορμή και τις τελευταίες συζητήσεις περί ανταλλαγής εδαφών, λέει ότι είναι αναγκαία η καθιέρωση διαλόγου μεταξύ των δύο πλευρών και η οριοθέτηση των συνόρων Σερβίας-Κοσόβου.




Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ