ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΑΓΓΛΙΚΟ ΛΕΞΙΚΟ



Ο οδηγός της εκμάθησης του Richard Mulcaster, με τίτλο Elementarie, δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά το 1582. Γράφτηκε ως μια προσπάθεια να καταστεί η αγγλική γλώσσα και ο πολιτισμός περισσότερο σεβαστή και προσιτή. 





1531, CarlisleCumberland – 15 April 1611


Μέχρι τα τέλη του 16ου αιώνα, η λατινική και η Ελληνική γλώσσα ήταν οι παραδοσιακές γλώσσες μάθησης - τα αγγλικά κοίταζαν από τους μελετητές και θεωρούνταν αρκετά καλά για δημοφιλή βιβλία και θεατρικά έργα. 

Με τη σταθεροποίηση της γλώσσας, ο Mulcaster ελπίζει ότι τα αγγλικά θα αναγνωρίζονται από τους μελετητές για τον πλούτο και τη ζωτικότητά τους. 

Το Elementarie περιέχει μια λίστα με 8.000 λέξεις, καμία από τις οποίες δεν συνοδεύεται από ορισμούς και ως εκ τούτου ο κατάλογος δεν μπορεί να κατηγοριοποιηθεί αυστηρά ως λεξικό - δεν υπήρχε τότε ένα καθαρά αγγλικό λεξικό. Πρόκειται, ωστόσο, για μια προσπάθεια να οργανωθεί η αγγλική γλώσσα.


Σχετικά με τον Richard Mulcaster


Ο Richard Mulcaster, γεννημένος το 1530, ήταν ο διευθυντής της Σχολής Εμπορικού Τέιλορ στο Λονδίνο. Ήταν ένας πολύ ασυνήθιστος δάσκαλος, και με πολλούς τρόπους επαναστατικός. Εισήγαγε τη μουσική, τη φυσική αγωγή και το δράμα στην τάξη, πιστεύοντας ότι οι κλάδοι αυτοί είναι τόσο σημαντικοί όσο η ανάγνωση και η γραφή. Οι μαθητές του μάλιστα έκαναν μάσκες για τη βασίλισσα και το γήπεδο της. Η Mulcaster πίστευε επίσης στο δικαίωμα των κοριτσιών να λαμβάνουν εκπαίδευση. Αν και τα μαθήματα του Mulcaster ήταν γνωστά για την πειθαρχία και την κανονικότητα, ήταν διαβόητος για την αναβολή στο γραφείο του κατά τη διάρκεια των μαθημάτων, ενώ τα αγόρια του υπάκουα έγραψαν τις γραμμές τους.




Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ