ΠΩΣ ΝΑ ΔΡΟΣΙΣΕΤΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΟΥ ΚΑΥΣΩΝΑ

Όταν ο υδράργυρος ανεβαίνει, τα σπίτια χωρίς κλιματισμό μπορούν να γίνουν αποπνικτικά και άβολα, καθιστώντας δύσκολο να χαλαρώσετε, να φάτε ή να κοιμηθείτε. 




Δοκιμάστε μερικά κολπάκια για να παραμείνετε δροσεροί και ήρεμοι όλο το καλοκαίρι


1. Αποσυνδέστε την τηλεόραση και κλείστε το φορητό υπολογιστή. Οι ηλεκτρικές συσκευές εκπέμπουν θερμότητα, οπότε απενεργοποιήστε τα πάντα που δεν χρησιμοποιείτε και βεβαιωθείτε ότι είναι αποσυνδεδεμένα απο τις πρίζες. Οι τηλεοράσεις και οι υπολογιστές είναι οι χειρότεροι πομποί θερμότητας,  οπότε βεβαιωθείτε ότι έχουν κλείσει όλα.


Ακόμα κι αν μια συσκευή βρίσκεται σε κατάσταση αναμονής, μπορεί ακόμα να εκπέμπει θερμότητα, οπότε βγάλτε από την πρίζα ό, τι μπορείτε , συμπεριλαμβανομένων των φορτιστών τηλεφώνου, και εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία για να δώσετε στον εαυτό σας ένα break τεχνολογίας.


2. Κάντε το δικό σας κλιματισμό. Εάν έχετε έναν ανεμιστήρα επιτραπέζιου τύπου, μπορείτε να το μετατρέψετε σε μονάδα κλιματισμού DIY τοποθετώντας μπροστά του ένα μπολ με παγωμένο νερό, έτσι ώστε ο αέρας να απομακρυνθεί από τον πάγο και να κρυώσει.


Αυτή είναι μια καλή λύση αν τα παιδιά αγωνίζονται να κοιμηθούν ή αν χρειάζεστε να καθίσετε σε ένα γραφείο ή ένα τραπέζι για να εργαστείτε, καθώς μπορεί να προσφέρει ένα συμπυκνωμένο ρεύμα "παγωμένου" αέρα.


3. Παγώστε τη μαξιλαροθήκη σας. Ένα δροσερό μαξιλάρι είναι μια πραγματική πολυτέλεια σε ένα ζεστό καλοκαιρινό βράδυ. βάζετε στην κατάψυξη τη μαξιλαροθήκη  σε πλαστικό περιτύλιγμα και τη χρησιμοποιείτε πριν από τον ύπνο.


Ακούγεται λίγο περίεργο, αλλά θα προσφέρει παγωμένη ανακούφιση σε ένα αποπνικτικό βράδυ και η καταπραϋντική επίδραση θα πρέπει να διαρκεί αρκετά, μέχρι που να σας πάρει ο ύπνος.


4. Επιλέξτε φυσικά υλικά. Αποφύγετε τα συνθετικά υλικά, ιδιαίτερα σε μια κρεβατοκάμαρα, καθώς δεν επιτρέπουν στο δέρμα σας να αναπνέει σωστά, πράγμα που μπορεί να αυξήσει τη θερμοκρασία του σώματος, ιδιαίτερα σε ένα ζεστό υπνοδωμάτιο.


Αλλάξτε το κλινοσκεπάσμα σας σε βαμβάκι ή σε λινά, καθώς τα φυσικά υλικά μπορούν να βοηθήσουν στη ρύθμιση της θερμότητας του σώματος και επίσης να απομακρύνουν την υγρασία από το υπερθέρμανση του δέρματος.



5. Κάνετε μια φιάλη πάγου-νερού. και μετατρέψτε το σε παγοκύστη για να δροσίσετε ένα κρεβάτι. Γεμίστε το με κρύο νερό, τοποθετήστε το στην κατάψυξη και, στη συνέχεια, τοποθετήστε το λίγο πριν το κεφάλι στο κρεβάτι.


Μπορείτε επίσης να παγώσετε σάκκους σιταριού ή ρυζιού για να δημιουργήσετε ένα φορητό πάγο για να το τοποθετήσετε στο πίσω μέρος του λαιμού ενώ εργάζεστε ή χαλαρώνετε.



6. Απενεργοποιήστε τα φώτα. Όλα τα φώτα εκπέμπουν θερμότητα, λίγο περισσότερο από άλλα. Για να αποφύγετε την υπερθέρμανση ενός δωματίου το καλοκαίρι, βεβαιωθείτε ότι έχετε κρατήσει όλες τις φωτεινές πηγές απενεργοποιημένες όποτε είναι δυνατόν και εγκαταστήστε ενεργειακά αποδοτικούς λαμπτήρες για να μειώσετε την ποσότητα ενέργειας που εκπέμπεται ως θερμότητα.



7. Περιορίστε τους χρόνους ντους. Η λειτουργία ακόμη και ενός μέτρια ζεστού ντους θα θερμαίνει αμέσως ένα μικρό μπάνιο, οπότε κρατήστε τα ντους βραχυπρόθεσμα και περισότερο δροσερά στις καυτές ημέρες.


Μπορείτε επίσης να γεμίσετε το λουτρό ή το νεροχύτη με λίγο δροσερό νερό, στη συνέχεια προσθέστε πάγο για να δημιουργήσετε ένα κουβά πάγου που είναι βολικό για να μουσκεύετε υφάσματα και πετσέτες για να τοποθετήσετε σε καυτά κεφάλια για να μειώσετε τη θερμοκρασία του σώματος.



8. Παράθυρα που βλέπουν προς τον ήλιο. Και πάλι, αυτό μπορεί να φανεί προφανές, αλλά βεβαιωθείτε ότι όλα τα παράθυρα που βλέπουν προς τον ήλιο καλύπτονται κατά τη διάρκεια της ημέρας, με περσίδες ή παντζούρια κλειστά για να φιλτράρουν όσο το δυνατόν περισσότερο το άμεσο ηλιακό φως.


Αν είναι ακόμα μια μέρα, κρατήστε τα παράθυρα κλειστά, αλλά εάν υπάρχει αεράκι, ανοίξτε τα παράθυρα ή τις πόρτες για να διατηρήσετε τον αέρα που κυκλοφορεί.



9. Κρατήστε τον αέρα να κινείται. Το κλειδί για την ψύξη ενός κλειστού εσωτερικού είναι η αύξηση της ροής του αέρα, έτσι ώστε μόλις αρχίσει να πέφτει η θερμοκρασία το βράδυ, ανοίξτε τις πόρτες και τα παράθυρα για να ενθαρρύνετε ένα δροσερό αεράκι να διέλθει από το μέτωπο προς το πίσω μέρος του σπιτιού.


10. Ψεκάστε ρούχα  και κλινοσκεπάσματα με κρύο νερό. Αν χρειαστεί να κρυώσετε γρήγορα, τα βαμβακερά ρούχα με κρύο νερό είναι ένας τρόπος για να μειώσετε τη θερμοκρασία στο πιο ζεστό σημείο της ημέρας.


Μπορείτε επίσης να φέρετε τη θερμοκρασία ενός δωματίου κάτω από το μούσκεμα ενός βαμβακιού ή ελαφριάς πετσέτας σε κρύο νερό και να τον κρεμάσετε σε ένα παράθυρο για να κρυώσει ο αέρας καθώς ρέει μέσα από ένα δωμάτιο. Έχετε υπόψη ότι αυτό θα λειτουργήσει μόνο σε ξηρή θερμότητα.


11. Μη χρησιμοποιείτε το φούρνο. Και αν χρειάζεστε μια δικαιολογία για να βγείτε από την κουζίνα, αυτό είναι! Η χρήση του φούρνου ή της εστίας σας θα αυξήσει τη θερμοκρασία του σπιτιού σας και εάν έχετε ένα ζεστό χώρο ζεστού και μαγειρέματος, ο ζεστός αέρας από τις συσκευές κουζίνας θερμαίνει ολόκληρο τον χώρο.

Χρησιμοποιήστε το ζεστό καιρό ως δικαιολογία για να εγκαταλείψετε τη σχάρα της ψησταριάς και να προτιμήσετε στις σαλάτες στις πιο ζεστές μέρες.


12. Επιβάλλετε επίσης η απαγόρευση του πλυντηρίου και του στεγνωτηρίου. 




Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ