ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΩΝΙΑ ΣΤΗΝΟΥΝ ΜΕΤΩΠΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ


Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Βίκτωρ Όρμπαν,
 επισκέφθηκε την Πολωνία για να παραστεί στα αποκαλυπτήρια μνημείου που ανεγέρθηκε εις μνήμην του πρωθυπουργού της Πολωνίας, που σκοτώθηκε το 2010 σε αεροπορικό δυστύχημα 




Ο πατριώτης  πρωθυπουργός, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, έτεινε χείρα φιλίας και πατριωτικής  συνεργασίας στην Πολωνία, για την από κοινού υπεράσπιση των αρχών και αξιών της Ευρώπης: 

«Θεωρούμε ότι οι Πολωνοί και οι Ούγγροι έχουν μια κοινή διαδρομή, έναν κοινό αγώνα και έναν κοινό στόχο: να οικοδομήσουν και να υπερασπιστούν την πατρίδα έτσι όπως την θέλουμε χριστιανική και με εθνικές αξίες».

Κι όπως φάνηκε από την απάντησή του, ο -επίσης πατριώτης- Γιάροσλαβ Κατσίνσκι, ανταποκρίθηκε θετικά στην πρόταση Όρμπαν: «η Ευρώπη θα πρέπει να βασίζεται σε ισχυρά έθνη-κράτη. Η κοινή πορεία της Πολωνίας με την Ουγγαρία θα οδηγήσει τα δύο αυτά κράτη στην ελευθερία».

Τέλος, απευθυνόμενος στους Ούγγρους ψηφοφόρους, τους συνέστησε να ψηφίσουν με γνώμονα τον πατριωτισμό τους:

«Σε δύο ημέρες θα αποφασίσετε για την ελευθερία. Η αξιοπρέπεια και η ελευθερία των εθνών είναι στενά συνδεδεμένη με το όνομα του Βίκτορ Όρμπαν όχι μόνο για τους Ούγγρους, αλλά και για τους Πολωνούς».

Η πατριωτική συμμαχία Ουγγαρίας-Πολωνίας είναι η νέα ελπίδα για την υπεράσπιση και την αναγέννηση της Ευρώπης και πρέπει όλοι να την στηρίξουμε ανεπιφύλακτα!



Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ