Η ΑΓΝΩΣΤΗ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΣΤΗ ΣΤΡΟΓΓΥΛΗ

Ενα άγνωστο πεπριστατικό παραβίασης των ελληνικών υδάτων συνέβη μερικές ημέρες πριν την πτήση του ελικοπτέρου πάνω από τη νήσο Ρω



Πριν πετάξει το ελικόπτερο στη Ρω ένα τουρκικό πολεμικό πλοίο εισήλθε στο σύμπλεγμα της Μεγίστης  και έδεσε στη νήσο Στρογγύλη η οποία βρίσκεται στο ανατολικότερο άκρο του συμπλέγματος  όπου και παρέμεινε εκεί επί δύο ώρες 

Στο περιστατικό αυτό πρωταγωνίστησε ένα πολεμικό πλοίο των Τούρκων το οποίο έκανε την εμφάνισή του και δεν ακολούθησε τη… συνήθη πορεία. Δεν έκανε δηλαδή μια απλή διέλευση με ελαφρά παραβίαση των ελληνικών υδάτων. Το τουρκικό πολεμικό αυτή τη φορά μπήκε στα ελληνικά ύδατα, έδεσε εκεί και για την ακρίβεια παρέμεινε παραβιάζοντας τα χωρικά ύδατα της Ελλάδας επί δύο ώρες.

Το περιστατικό αυτό, όπως αναφέρει η εφημερίδα Εστία δεν ήρθε ποτέ στο φως της δημοσιότητας. Η πληροφορία γίνεται τώρα γνωστή, μετά το περιστατικό στη Ρω, όταν η φρουρά χρειάστηκε να ρίξει προειδοποιητικές βολές. Ανάλογο περιστατικό είχε να συμβεί απο το 1977, όταν η φρουρά του Φαρμακονησίου είχε χρησιμοποιήσει πυρά κατά τουρκικού υποβρυχίου το οποίο είχε παραβιάσει τα ελληνικά ύδατα.

Παράλληλα τη Μεγάλη Τρίτη πραγματοποίησε χαμηλή πτήση πάνω από το Φαρμακονήσι  μαχητικό αεροσκάφος F-16 της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας.
Το τουρκικό F-16 μπήκε στο FIR Aθηνών στις 10:55  στις 10:56 πέταξε 3.200 πόδια πάνω από το νησί της Δωδεκανήσου και βγήκε από το FIR Aθηνών στις 11:10.

Σημειωτέον ότι με παρόμοιες μεθόδους η Τουρκία έχει defacto αποκλείσει πλέον την πρόσβαση της Ελλάδος στα Ιμια δημιουργώντας τετελεσμένη κατοχή ελληνικού εδάφους με την σιωπηρή "ψύχραιμη" ανοχή της συριζαικής κυβέρνησης της Ελλάδος...

Απο τις κινήσεις της Τουρκίας φαίνεται πως τα δεδομένα τελευταία έχουν αλλάξει και η  Αγκυρα,  στοχοποιεί τώρα και όλο το σύμπλεγμα της Μεγίστης και το  Καστελόριζο που αποτελεί γι αυτήν έναν πονοκέφαλο αφού δίνει στην Ελλάδα τη δυνατότητα της ένωσης της  ελληνικής με την κυπριακή ΑΟΖ.

Για το λόγο αυτό οι ξαφνικές κινήσεις των Τούρκων στην περιοχή αποδυκνύεται ότι δεν είναι τυχαίες, αλλά απλά ενταγμένες σε μια γενικότερη στρατηγική, που έχει να κάνει με τις τουρκικές  διεκδικήσεις στο Αιγαίο... 

Χαρακτηριστική η δήλωση του
αρχηγού του τουρκικού ΓΕΕΘΑ Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος επισκεπτόμενος τον τουρκικό ναύσταθμο ανέφερε  πως “δεν θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο στο Αιγαίο και στην Κύπρο”.



Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ