Κ.ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ - ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΚΟΤΖΙΑ

Αρνητική ήταν η απάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη για συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά



Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν δέχθηκε χθες να ενημερωθεί από τον Νίκο Κοτζιά για τα ανοιχτά θέματα στην εξωτερική πολιτική.

Στην επικοινωνία του υπουργείου Εξωτερικών με το γραφείο του προέδρου της ΝΔ, η απάντησή των συνεργατών του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο αίτημα για συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών ήταν αρνητική. 

Μάλιστα, όπως έλεγαν χθες «γαλάζιες» πηγές, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δέχεται να συναντηθεί για ενημέρωση μόνο με τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ στο ραντεβού με τον Νίκο Κοτζιά την ερχόμενη εβδομάδα θα εκπροσωπήσει τον πρόεδρο της ΝΔ ο τομεάρχης Εξωτερικών, Γιώργος Κουμουτσάκος. 

Σημειωτέον πως αυτό δεν γίνεται επειδή ο πρόεδρος της ΝΔ... αντιπαθεί τον επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας, αλλά διότι είναι πάγια τακτική του προέδρου της ΝΔ να μην συναντάται με υπουργούς της κυβέρνησης. Το ίδιο είχε κάνει, μάλιστα, τον περασμένο Φεβρουάριο, όταν είχε αρνηθεί να συναντηθεί και με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο για να ενημερωθεί σχετικά με τον εμβολισμό του σκάφους του Λιμενικού Σώματος από την τουρκική ακταιωρό. 

Τότε, είχε παραπέμψει τον κ. Καμμένο στον... ομόλογό του, δηλαδή στον τομεάρχη Άμυνας, Βασίλη Κικίλια, ενώ μετά και το χθεσινό «όχι» του, αν μη τι άλλο κατέστησε βέβαιο ότι άλλος υπουργός δεν πρόκειται να τον ενημερώσει για κανένα θέμα της αρμοδιότητάς του!



Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ