Ο KIM JONG UN ΚΑΛΕΙ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΝΟΤΙΑΣ ΚΟΡΕΑΣ ΣΕ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ

Ο Kim Jong Un καλεί τον πρόεδρο της Νότιας Κορέας για σύνοδο κορυφής




Η πρόσκληση του Kim Jong Un για να συναντηθεί με τον ηγέτη της Νότιας Κορέας είναι η δεύτερη ιστορική στιγμή της διαδικασίας συμφιλίωσης.
  
Από τον Siobhan Robbins, τον Ανταποκριτή του Sky

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Kim Jong Un κάλεσε τον πρόεδρο του Νότου Moon Jae-in για συνάντηση στο Βορρά.

Η αδελφή του Kim, Kim Yo Jong, παρέδωσε προφορικά την προσφορά του στη διάσκεψη με τον κ. Moon στο προεδρικό μέγαρο της Σεούλ, καθώς ο Νότος φιλοξενεί τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, δήλωσε ο εκπρόσωπος του κ. Moon.

Ο κ. Moon είπε ότι ο Βορράς και ο Νότος θα πρέπει να συνεχίσουν να εργάζονται για την οικοδόμηση συνθηκών ώστε να μπορεί να λάβει χώρα μια σύνοδος κορυφής και ζήτησε την ταχεία επανάληψη του διαλόγου μεταξύ των ΗΠΑ και της Βόρειας Κορέας.

Η επίσκεψη από την αδελφή του κ. Κιμ, μια χειραψία, ένα γεύμα - εκείνοι που χρεώνουν τους Χειμερινούς Αγώνες της Νότιας Κορέας ως «Ολυμπιακούς της Ειρήνης» έχουν σίγουρα λόγο να αισθάνονται θετικοί για τον τρόπο με τον οποίο ξεκίνησαν.


Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Moon Jae-in χειραίνει με την νεότερη αδελφή του Kim Jong Un, Kim Yo Jong

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι τις τελευταίες 24 ώρες έχουν παρακολουθούμε κάποιες ιστορικές στιγμές.

H Kim Yo-Jong είναι η πρώτη από τη δυναστεία της κυβέρνησης Kim που έβαλε το πόδι της στο νότο από τον Κορεατικό πόλεμο.

Η χειραψία της με τον πρόεδρο του Νότου κατά την έναρξη της τελετής έναρξης ήταν μια απροσδόκητη εμφάνιση ενότητας μεταξύ παλαιών εχθρών.

Η Kim Yo Jong και ο Πρόεδρος Moon Jae-in  σε χειραψία


Και τώρα, ο  Kim έχει προσκαλέσει τον ηγέτη της Νότιας Κορέας σε μια σύνοδο κορυφής στην Πιονγκγιάνγκ "όσο το δυνατόν νωρίτερα".

Φυσικά, προφανείς προσπάθειες συμφιλίωσης έχουν συμβεί και παλαιότερα αλλά στη συνέχεια διεκόπησαν απότομα .

Είναι σαφές ότι ο Πρόεδρος Moon θεωρεί τους Ολυμπιακούς Αγώνες ως μια σημαντική ευκαιρία για να συμφιλιωθούν με το Βορρά και να προσπαθήσουν να ανοίξουν εκ νέου διαπραγματεύσεις για τις πυρηνικές τους φιλοδοξίες.



Η εμφάνιση των ομάδων Βορείου και Νοτίου Κορέας κάτω απο την ίδια  σημαία Chung Guam Hwang και Yunjong κέρδισε τις εντυπώσεις  κατά την τελετή έναρξης των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων PyeongChang 2018


Για να επιτύχει όμως το εγχείρημα θα χρειαστεί να περπατήσει μια επισφαλής διπλωματική προσπάθεια  μεταξύ του συμμάχου της Νότιας Κορέας, των ΗΠΑ και του παλιού εχθρού, της Βόρειας Κορέας.

Αλλά και η εσωτερική αντιπολίτευση μπορεί να είναι ένα εσωτερικό πρόβλημα για τον πρόεδρο στο δρόμο προς την ειρήνη.

Ακόμη και όταν συναντήθηκαν οι δύο κορεατικές οικογένειες στο Blue House, διεξήχθησαν διαδηλώσεις κατά της Πυγγιακής.

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι οι Νότιο Κορεάτες χωρίζονται στις απόψεις τους για την ενοποίηση, ενώ οι νεαροί άντρες είναι λιγότερο ενθουσιασμένοι με την προοπτική.


Ο Πρόεδρος της Νότιας Κορέας Moon Jae-in, η σύζυγός του Kim Jung-Sook, κάτοικος του Προεδρείου της Ανώτατης Λαϊκής Συνέλευσης της Βόρειας Κορέας Kim Young Nam και Kim Yo-Jong και η αδελφή του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Kim Jong-un


Η Βόρεια Κορέα επιζητεί επανένωση με τη Νότια Κορέα  Ο κ. Kim Jiyoon μελετά τις τάσεις  του Ινστιτούτου Asan της Σεούλ και εξήγησε: 
"Σχεδόν το 30% της γηραιότερης ηλικιακής ομάδας εξακολουθεί να λέει ότι η Βόρεια Κορέα είναι ένας από εμάς, γι αυτό και  εξακολουθούν να έχουν κάποια νοσταλγικά συναισθήματα προς τη Βόρεια Κορέα πριν από τη διχοτόμηση της Κορέας. Σήμερα όμως τα πράγματα είναι  διαφορετικά, σχεδόν οι μισοί από τους νεώτερους άντρες λένε ότι οι Βορειοκορεάτες είναι ο εχθρός. "

Εάν η ελπίδα του Προέδρου Moon για μια πολιτική συμφιλίωση στους Χειμερινούς Αγώνες πρόκειται να πραγματοποιηθεί, θα πρέπει να αλλάξει τις καρδιές και τα μυαλά στο εσωτερικό αλλά και στο εξωτερικό.




Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ