ΜΗΝΥΣΗ ΓΙΑ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΣΤΟΝ Θ.ΠΑΓΚΑΛΟ ΑΠΟ ΤΟ ΦΙΛΟΤΟΥΡΚΙΚΟ DEB

Με βάση τον αντιρατσιστικό νόμο, ο πρόεδρος του τουρκόφιλου κόμματος DEB  που δραστηριοποιείται στην Θράκη υπέβαλε μήνυση εναντίον του Θεόδωρου Πάγκαλου.



Σύμφωνα με  τουρκική ιστοσελίδα  ο Μουσταφά Αλή Τσαβούς, σε δήλωση που έκανε στον ανταποκριτή του πρακτορείου Αναντολού, είπε πως ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Θεόδωρος Πάγκαλος, μετέχοντας σε μια εκπομπή, χρησιμοποίησε τη φράση «ο πιο καλός Τούρκος είναι ο νεκρός Τούρκος», κάτι που όπως είπε «συνιστά βαρύ αδίκημα και είναι μια απαράδεκτη ρατσιστική και φασιστική φράση».

Όπως σχολιάζει η τουρκική ιστοσελίδα, την οποία επικαλείται το Euro2day, ο Αλή Τσαβούς ανέφερε πως μέσω του δικηγόρου του, υπέβαλε μήνυση στην εισαγγελέα Ροδόπης και δήλωσε: «Ο πρώην αντιπρόεδρος και υπουργός Εξωτερικών κύριος Πάγκαλος, με αυτές τις δηλώσεις που υποδαυλίζουν μίσος και έχθρα μεταξύ των λαών, παραβίασε τα σχετικά με τον ρατσισμό και την ξενοφοβία άρθρα του ελληνικού ποινικού κώδικα.



Η φράση "ο πιο καλός Τούρκος είναι ο νεκρός Τούρκος" που είπε για τους Τούρκους ο Πάγκαλος είναι απαράδεκτη και συνιστά βαρύ αδίκημα. Περιμένουμε σχετικά με αυτό η ελληνική δικαιοσύνη να εκπληρώσει τα καθήκοντά της».

Στην μήνυση που κατέθεσε ο κος Τσαβούς στο Δικαστικό Μέγαρο Κομοτηνής, στηρίζεται από τον αντιπρόεδρο του κόμματος και δικηγόρο Αχμέτ Καρά, τον έτερο αντιπρόεδρο Οζάν Αχμέτογλου και τον γενικό γραμματέα Αϊντίν Αχμέτ. 

Ο Αλή Τσαβούς μάλιστα σημείωσε πως το γεγονός ότι πέραν του κόμματός του, άλλο κόμμα και η κυβέρνηση δεν αντέδρασαν στη φράση αυτή του Πάγκαλου γεγονός που αποτέλεσε αιτία απογοήτευσης για τους Τούρκους που ζουν στη χώρα και συνέχισε τονίζοντας: «Επιθυμώ να πω πως αυτή η φρικτή και ρατσιστική φράση που ανέφερε ο Πάγκαλος στοχοποιεί τους 150 χιλιάδες πολίτες μέλη της τουρκικής μειονότητας δυτικής Θράκης που είναι πολίτες της χώρας και αποτελεί μια βαριά προσβολή για όλη τη μειονότητα».

Τελικά αυτός ο αντιρατσιστικός νόμος, αποδυκνύεται μπούμεραγκ...
Καλά ξεμπερδέματα κ. Πάγκαλε...



Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ