23οι ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 2018 - PYEONGCHANG

Η πρώτη ημέρα των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων ή αλλιώς " Η γιορτή του χιονιού" ξεκίνησε με την τελετή έναρξης, στην PyeongChang της Νότιας Κορέας.





Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Μου Τζάε-ιν και ο αρχηγός του κράτους της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ναμ συναντήθηκαν σήμερα και αντάλλαξαν χειραψία πριν από την τελετή έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στη Νότια Κορέα, όπως μεταδίδει το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.




Ο Κιμ, ο οποίος ηγείται επισήμως της βορειοκορεατικής διπλωματικής αντιπροσωπείας, συνάντησε τον Μουν στη διάρκεια δεξίωσης για τους ηγέτες που οργανώθηκε πριν από την τελετή, σύμφωνα με την ίδια πηγή.





Συγκινητική ήταν η στιγμή που οι αθλητές Βορείου και Νοτίου Κορέας, εισήλθαν  στο Ολυμπιακό στάδιο και το διέσχισαν κάτω από μια ενιαία σημαία κατά την τελετή έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων

Οι αθλητές μάλιστα δεν έχασαν την ευκαιρία να αποθανατίσουν τη στιγμή με μια selfie, όπου  οι αθλητές και των δύο χωρών εμφανίζονται να

αγωνίζονται με πανομοιότυπα μπλε καπέλα και λευκά παλτά, που φέρουν ένα σήμα κορεατικής ενοποίησης, παρόμοια με τη σημαία της κορεατικής ενοποίησης, την οποία κρατούσαν μπαίνοντας.



Η ελληνική αποστολή εμφανίζεται πρώτη στην καθιερωμένη παρέλαση των αθλητών, με την 30χρονη πρωταθλήτρια του αλπικού σκι, Σοφία Ράλλη, να κρατά την ελληνική σημαία 




Η ρωσική αποστολή παρήλασε κρατώντας τη σημαία των Ολυμπιακών Αγώνων λόγω της τιμωρίας της, ενώ  τελευταίες μπήκαν μαζί στο «PyeongChang Olympic Stadium» οι αποστολές της Νότιας και της Βόρειας Κορέας υπό την σημαία της κορεατικής ενοποίησης. Αυτή κρατούσαν μαζί ο Νοτιοκορεάτης αθλητής του μπόμπσλεϊ, Γουόν Γιουν-τζονγκ, και η αθλήτρια του χόκεϊ επί πάγου από τη Βόρεια Κορέα, Χουάνγκ Τσουνγκ-γκουμ, και έγιναν αποδέκτες ενθουσιασμού από το κοινό.
Η παρέλαση των κορεατικών ομάδων έγινε υπό τους ήχους του «Arirang», ενός λαϊκού παραδοσιακού τραγουδιού, το οποίο είναι δημοφιλές και στις δύο χώρες, αντί για τους εθνικούς ύμνους τους.

 Αυτή ήταν η πρώτη φορά που Βόρεια και Νότια Κορέα παρήλασαν μαζί σε τελετή έναρξης Ολυμπιακών Αγώνων από τους Χειμερινούς του 2006 στο Τορίνο.





Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ