ΙΣΡΑΗΛ - ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ 90 ΗΜΕΡΩΝ ΣΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΟΥΝ ΤΗ ΧΩΡΑ

Σύμφωνα με απόφαση της κυβέρνησης του Ισραήλ, όλοι οι παράνομοι μετανάστες που βρίσκονται στη χώρα θα πρέπει να αποχωρήσουν εντός 90 ημερών, αλλιώς θα συλληφθούν.


Η ισραηλινή κυβέρνηση για το σκοπό αυτό και για να διευκολύνει την αποχώρηση των παράνομων μεταναστών κυρίως απο την Αφρική, ενημέρωσε πως θα δοθεί χρηματική ενίσχυση 3.500 δολαρίων σε κάθε μετανάστη, καθώς και τα αεροπορικά εισιτήρια, προκειμένου να μετακινηθεί είτε πίσω στην πατρίδα του, είτε σε άλλες χώρες. 

Όποιος επιλέξει να αποφύγει τη διαδικασία αποχώρησης, θα βρεθεί αντιμέτωπος με τη φυλάκιση, καθώς οι αρχές ασφαλείας έχουν λάβει εντολή για γενικό ξεκαθάρισμα από τις αρχές Απριλίου. 

Από την απόφαση εξαιρούνται τα ασυνόδευτα παιδιά, οι ηλικιωμένοι και οι ανάπηροι .

Σύμφωνα με το υπουργείο Μετανάστευσης του Ισραήλ, υπολογίζεται ότι υπάρχουν τουλάχιστον 38.000 «εισβολείς» όπως χαρακτηρίζονται, όλοι όσοι εισήλθαν στη χώρα χωρίς να ακολουθήσουν τη νόμιμη διαδικασία.,  εκ των οποίων μόλις οι 1420 κρατούνται σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους.

Από αυτούς αρκετές χιλιάδες είναι Αφρικανοί που εισήλθαν  στο Ισραήλ πριν ανεγερθεί ο φράκτης στα σύνορα της χώρας με την Αίγυπτο. Πολλοί υποστηρίζουν ότι έφυγαν από τις χώρες τους για να γλιτώσουν από συρράξεις και διώξεις και ζητούν να αναγνωριστούν ως πρόσφυγες. 

Το Ισραήλ υποστηρίζει ότι έχουν "διεισδύσει" παράνομα και ότι στην πλειονότητά τους είναι οικονομικοί μετανάστες ενώ ο μεγάλος αριθμός τους απειλεί τον εβραϊκό χαρακτήρα του κράτους του Ισραήλ.


Την απόφαση καταδίκασε η ΜΚΟ Hotline for Migrant Workers που υπερασπίζεται τα δικαιώματα των μεταναστών στο Ιραήλ



Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ