ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ - " ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ - ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΚΑΝΟΝΑΣ ΤΗΣ ΕΕ"

"Οι Ευρωπαίοι πρέπει να αποδεχθούν τη μαζική μετανάστευση από τον τρίτο κόσμο ως τον «νέο κανόνα της ΕΕ" διαμηνύουν οι Βρυξέλλες δια στόματος Δ.Αβραμόπουλου.


Και συνεχίζουν,προειδοποιώντας δεν θα επιτρέψουν σε κανένα κράτος της ΕΕ είτε με φράχτες, είτε με αντίθετες πολιτικές, να παραμείνει «ομοιογενής και χωρίς μετανάστευση».

"Ήρθε η ώρα να αντιμετωπίσουμε την αλήθεια. Δεν μπορούμε και ποτέ δεν θα μπορέσουμε να σταματήσουμε τη μετανάστευση ", γράφει ο αρμόδιος για τη μετανάστευση Επίτροπος κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, σε ένα άρθρο για το POLITICO, που δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα με τίτλο
"Οι μετανάστες της Ευρώπης είναι εδώ για διαμονή ".

Σύμφωνα με το άρθρο του politico, ο Δ.Αβραμόπουλο, αναφέρει ότι «η ανθρώπινη κινητικότητα θα καθορίσει όλο και περισσότερο τον 21ο αιώνα» και ότι η μαζική μετανάστευση είναι ένα ζήτημα 
«Η μετανάστευση είναι βαθιά συνυφασμένη με τις πολιτικές μας για την οικονομία, την εκπαίδευση και την απασχόληση - για να αναφέρουμε μόνο λίγους"  "Χωρίς τα εκατομμύρια των Αφρικανών μεταναστών, η Ευρώπη θα χαθεί"...

Ενώ και ο κ. Juncker επιβεβαίωσε ότι η ΕΕ ανοίγει νομικές οδούς για τους μετανάστες, δηλώνοντας ότι η Ευρώπη έχει "σαφή ανάγκη" για μαζική μετανάστευση από την Αφρική.

Αναφερόμενος στους μετανάστες από τις φτωχότερες χώρες του κόσμου, στους οποίους χορηγήθηκε καθεστώς πρόσφυγα στην Ευρώπη, ο Αβραμόπουλος κατέστησε σαφές ότι οι Βρυξέλλες δεν βλέπουν το άσυλο ως τρόπο να προσφέρουν προσωρινή αναβολή από τον πόλεμο, αλλά ως μια άλλη μέθοδο μόνιμης μετεγκατάστασης πληθυσμών του τρίτου κόσμου σε κράτη της ΕΕ.

"Βρήκαν την ασφάλεια στην Ευρώπη, αλλά πρέπει επίσης να φροντίσουμε να βρουν ένα σπίτι", γράφει για τους πρόσφυγες, συνεχίζοντας να επιμένει ότι ο προγραμματισμός των Ευρωπαίων για να καλωσορίσουν τη μαζική μετανάστευση είναι "όχι μόνο ηθική επιταγή", αλλά " οικονομική και κοινωνική επιταγή για τη γήρανση της ηπείρου μας - και μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις για το εγγύς μέλλον ».


Για το σκοπό αυτό, η Επιτροπή εργάζεται για την "ενίσχυση των νόμιμων διαύλων οικονομικής μετανάστευσης με μια πιο φιλόδοξη μπλε κάρτα για εργαζόμενους με υψηλή ειδίκευση και πιλοτικά έργα πρότυπων μεταναστών εργασίας σε βασικές τρίτες χώρες", σημειώνει.

Ο Έλληνας πολιτικός εξέφρασε επίσης την ικανοποίησή του για μια σειρά άρθων του POLITICO που κατηγορούν την ΕΕ ότι είναι "υπερβολικά άσπρη", και καλεί τα κόματα να εφαρμόσουν μέτρα που θα ενθαρρύνουν την αντικατάσταση των αυτόχθονων Ευρωπαίων με "έγχρωμους" .

Αλλά αυτό, είπε ο αρμόδιος για τη μετανάστευση Επίτροπος, "δεν είναι αρκετό για να προωθήσει τις αλλαγές που οι κοινωνίες μας πρέπει να είναι έτοιμες για την πραγματικότητα του 21ου αιώνα".

Ο Αβραμόπουλος, ο οποίος κατά την περασμένη εβδομάδα απέρριψε την πρόταση του επικεφαλής του Συμβουλίου της Ευρώπης Ντόναλντ Τούσκ για την κατάργηση του αμφισβητούμενου καθεστώτος μεταναστευτικών ποσοστώσεων που αναγκάζει τους μετανάστες του τρίτου κόσμου σε απρόθυμα έθνη ως αντιευρωπαϊκό, κατέληξε να καταστήσει σαφές ότι πιστεύει ότι καμία γωνιά της ΕΕ δεν μπορεί να εξαιρεθεί από τη μαζική μετανάστευση. 

"Είναι αφελές να πιστεύουμε ότι οι κοινωνίες μας θα παραμείνουν ομοιογενείς και χωρίς μετανάστευση εάν φτιάχνουν φράχτες", αναφέρει ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου, σε μια παράγραφο με σαφή στόχο για τα έθνη της Κεντρικής Ευρώπης, όπου ηγέτες πολεμούσαν ενάντια στην επιβολή της μετανάστευσης του τρίτου κόσμου.

"Δεν είναι σοφό να πιστεύουμε ότι η μετανάστευση θα παραμείνει στην άλλη πλευρά της Μεσογείου"



Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ