ΦΟΝΙΚΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ - ΝΕΚΡΟΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΙ

Φονική καταιγίδα έπληξε την Δυτική Αττική ξημερώματα της Τετάρτης προκαλώντας το απόλυτο χάος σε Νέα Πέραμο και Μάνδρα Αττικής. 


Από την καταιγίδα και σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας, υπάρχουν ήδη δέκα νεκροί, επτά άνδρες και τρείς γυναίκες και δέκα τραυματίες, ένας εκ των οποίων σε σοβαρή κατάσταση. Ενώ σύμφωνα με τον εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής  υπάρχουν ακόμα και τρεις αγνοούμενοι




Στην περιοχή βρίσκονται 50 συνεργεία με 110 πυροσβέστες .

Μεταξύ των νεκρών βρίσκονται μια γυναίκα που εντοπίστηκε νεκρή στη Μάνδρα, στην οδό Αίαντος, ενώ ένας άνδρας βρέθηκε νεκρός στην εθνική οδό Αθηνών-Θήβας στο 2ο με 3ο χιλιόμετρο σε αύλιο χώρο. Νεκρός είναι επίσης άνδρας, ηλικίας περίπου 65 ετών, ο οποίος βρέθηκε στην αυλή του σπιτιού του, στην οδό Λεωνίδα Στάμου.  Νωρίτερα, όπως έγινε γνωστό, μια ηλικιωμένη γυναίκα βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της, στην οδό Κοροπούλη, όπου εγκλωβίστηκε από τα νερά που έφτασαν σε πολύ μεγάλο ύψος. Η νεκρή εγκλωβίστηκε στο σπίτι όπου έμενε μαζί με την οικόγενειά της. Οι υπόλοιποι πρόλαβαν να βγουν από το σπίτι όχι όμως και η ηλικιωμένη. Λίγη ώρα αργότερα ανασύρθηκε νεκρός ένας 89 χρονος από το σπίτι του στην οδό Αγαμέμνονος στην ίδια περιοχή. Tέλος, δύο νεκρούς εντόπισε κυβερνήτης λάντζας στις θαλάσσιες περιοχές της Ελευσίνας και ειδοποιήθηκε άμεσα το Λιμενικό Σώμα. Στις θαλάσσιες περιοχές έσπευσαν άμεσα πλωτά του Λιμενικού αλλά και στελέχη της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών, προκειμένου να τους περισυνελέξουν. 




Παράλληλα, σκάφη του Λιμενικού Σώματος πραγματοποιούν περιπολίες από το πρωί στη θαλάσσια περιοχή κοντά στη Νέα Πέραμο, προκειμένου να επέμβουν εάν χρειαστεί.




Βιβλική καταστροφή

Οι φονικές πλημμύρες έχουν προκαλέσει βιβλική καταστροφή στη Νέα Πέραμο, τη Μάνδρα και τη Μαγούλα ενώ μεγάλα είναι τα προβλήματα που καταγράφονται στην Ελευσίνα και στην ευρύτερη περιοχή των Μεγάρων. Κάτοικοι και οδηγοί εγκλωβίστηκαν, δρόμοι κόπηκαν στα δύο, ολόκληρες περιοχές μετατράπηκαν σε χειμμάρους, ενώ οι κάτοικοι αλλά και επαγγελματίες των περιοχών αυτών είναι σε απόγνωση.




Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης











Νωρίτερα, οι περιοχές Μάνδρας, Νέας Περάμου και Μαγούλας κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.  Ήδη, με πρωινή απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής, Γιάννη Βασιλείου, παρέμειναν κλειστά τα σχολεία Μάνδρας, Μαγούλας και Νέας Περάμου των φήμων Μάνδρας - Ειδυλλίας, Ελευσίνας, και Μεγάρων.










Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ