Η ΑΤΤΙΚΗ ΜΕΤΡΑΕΙ ΤΙΣ ΠΛΗΓΕΣ ΤΗΣ

Μετράει τις πληγές της και θρηνεί η Αττική μετά τη θεομηνία που έπληξε την περιοχή ξημερώματα Τετάρτης, ενώ οι κάτοικοι απαρηγόρητοι ψάχνουν τους συγγενείς και τα υπάρχοντά τους μέσα στα συντρίμια


Συνεχής ενημέρωση



Οι περιοχές που επλήγησαν παραμένουν χωρίς νερό και ρεύμα, ενώ η κακοκαιρία αναμένεται σύμφωνα με την ΕΜΥ  να συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες

Οι δήμοι Μεγαρέων και Μάνδρας παρέχουν νερό και τρόφιμα καθώς και διαμονή στους πληγέντες που αδυνατούν να παραμείνουν στα σπίτια τους.

Από τις 11:00 το πρωί και μέχρι τις 18:30 μεταφέρθηκαν στο «Θριάσιο»  Νοσοκομείο που τέθηκε σε κατάσταση ετοιμότητας, 15 νεκροί (5 γυναίκες και 10 άνδρες) από τους οποίους έχουν αναγνωριστεί οι 6 και διεκομίσθησαν 17 τραυματίες (6 γυναίκες και 11 άντρες). Από τους τραυματίες μία γυναίκα οδηγήθηκε στην ΜΕΘ διασωληνωμένη, μία ακόμα στην Πνευμονολογική Κλινική, μία στην Ορθοπεδική και 3 γυναίκες και 3 άντρες στην Α΄ Παθολογική Κλινική. Οι υπόλοιποι έλαβαν εξιτήρια.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των γιατρών οι θάνατοι επήλθαν κυρίως από πνιγμό αλλά και χτυπήματα από βαρειά αντικείμενα






Οι νεκροί απο τη θεομηνία 

Ένας άνδρας που αναζητείτο από το πρωί και ανασύρθηκε από υπόγειο σπιτιού, στη συμβολή των οδών Παπαδιαμάντη και Ομήρου.

Μία γυναίκα που εντοπίστηκε σε εξωτερικό χώρο επιχείρησης, στη συμβολή Αγίας Αικατερίνης και Ρόκα, στη Μάνδρα.

Ενας κυνηγός, που αγνοείτο από το πρωί και βρέθηκε στην περιοχή Αγίας Σωτήρας, σε εξωτερικό χώρο  και ένας οδηγός φορτηγού. Και οι δύο βρέθηκαν στο 26ο χιλιόμετρο της παλαιάς εθνικής οδού Μάνδρας-Θηβών.

Νεκρές βρέθηκαν ακόμα άλλες δυο γυναίκες μέσα στον δρόμο στην οδό Ρόκα στην Μάνδρα Αττικής.

Επίσης, μια ακόμα γυναίκα  ηλικίας 90 ετών σε εξωτερικό χώρο πάνω σε κάγκελα την ώρα που προσπαθούσε να ξεφύγει από τα ορμητικά νερά, στην οδό Αίαντος στην Μάνδρα. 

Επίσης, ένας άνδρας ηλικίας 40 με 50 ετών βρέθηκε νεκρός σε προαύλιο επιχείρησης στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών Θηβών στην Μάνδρα.

Επίσης ένας άνδρας ηλικίας 68 ετών, βρέθηκε νεκρός στην αυλή του σπιτιού του στην οδό Λεωνίδα Στάμου.

Ηλικιωμένη γυναίκα 82 ετών που πνίγηκε μέσα στο σπίτι της στην οδό Κοροπούλη στη Μάνδρα, αλλά και ένας ηλικιωμένος άνδρας 88 ετών το σπίτι του οποίου πλημμύρισε.

Ένας ακόμα άνδρας παρασύρθηκε από χείμαρρο και βρέθηκε νεκρός σε οικόπεδο στο 6ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Μάνδρας – Θηβών.

Στο σημείο κλήθηκε η Πυροσβεστική, οι διασώστες κατάφεραν να προσεγγίσουν τη γυναίκα, κλήθηκε άμεσα και ασθενοφόρο, φαίνεται ωστόσο ότι η γυναίκα δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή.

Εθνικό πένθος  για τους νεκρούς της θεομηνίας κήρυξε ο Αλέξης Τσίπρας





Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ