ΤΟ ΤΖΑΜΙ ΚΑΙ ΟΙ 8 ΣΤΗΝ ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Το τζαμί στο Βοτανικό και η έκδοση των 8 Τούρκων στρατιωτικών θα βρίσκονται μεταξύ άλλων στην ατζέντα της επίσκεψης του Τούρκου Προέδρου Ερντογάν κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα 



Ο Τούρκος Πρόεδρος, κατά την επίσκεψή του, αναμένεται να ζητήσει την έκδοση των οκτώ στρατιωτικών που εμπλέκονται στο πραξικόπημα στην Τουρκία.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο κος Ερντογάν απαιτεί και την άμεση λειτουργία του τεμένους στο Βοτανικό, προκειμένου να το επισκεφθεί για να προσευχηθεί. 
Σε αντάλλαγμα μάλιστα, εμφανίζεται διατεθειμένος να ανοίξει τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης που παραμένει κλειστή από το 1972, πράγμα που αποτελεί και επιθυμία του Οικουμενικού Πατριαρχείου, αν και οι όροι της επαναλειτουργίας της απαιτούν ιδιαίτερη προσοχή, προκειμένου να αποφευχθεί η υποβάθμισή της.  Επιθυμία του Πατριάρχη Βαρθολομαίου ως γνωστόν, είναι να κλείσει το θέμα της Χάλκης επί των ημερών του.

Ο Τούρκος Πρόεδρος αναμένεται να επισκεφθεί την Αθήνα 4-6 Δεκεμβρίου, υπό το βάρος των προκλητικότατων προ ημερών δηλώσεων του Χακάν Τσαβούσογλου στη Θράκη και μάλιστα ενώπιον της ελληνικής αντιπροσωπείας που τον συνόδευε στην επίσκεψή του, χωρίς αντίδραση.




Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ