ΟΡΓΗ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ Μ.ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ ΓΙΑ TΗΝ ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΤΩΝ LIDL ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ

Την αντίδραση του ανώτατου Έλληνα ορθόδοξου κληρικού στο Ηνωμένο Βασίλειο προκάλεσε η προσβλητική για όλο τον χριστιανικό κόσμο ενέργεια της λαϊκής αλυσίδας υπεραγορών Lidl  με την αφαίρεση των σταυρών απο εκκλησίες της Σαντορίνης σε κάποια είδη συσκευασίας τροφίμων, που αναφέρονται ως ελληνικά.



Ο Αρχιεπίσκοπος Thyateira και Μεγάλης Βρετανίας,  εξέφρασε την ανησυχία του και κατηγόρησε τη Lidl για προσβολή των χριστιανών σε όλο τον κόσμο με την εσκεμμένη απομάκρυνση των σταυρών από τους τρούλους των εκκλησιών



"Πρόσβαλαν όλους τους χριστιανούς - όχι μόνο τους Έλληνες επειδή ήταν ελληνική εκκλησία - αλλά όλους τους χριστιανούς από αυτό που διάβασα. Ελπίζω ότι πολλοί άλλοι θα διαμαρτυρηθούν ενάντια σε αυτή την ανόητη απόφαση »  δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος στο Premier.com.



Εν τω μεταξύ πληθαίνουν οι αντιδράσεις των αγοραστών στη σελίδα Facebook της εταιρείας σε ένδειξη διαμαρτυρίας στο Lidl για τη διαγραφή των σταυρών απο τους τρούλους των εκκλησιών της Σαντορίνης, ενώ έχουν ήδη ξεκινήσει μπουκοτάζ των προιόντων αλλά και της εταιρείας Lidl, μέχρι την απόσυρση των επίμαχων προιόντων απο τα ράφια.



Στην παρέμβαση του Αρχιεπισκόπου, η Lidl UK δήλωσε ότι δεν έχει τίποτα να προσθέσει στην προηγούμενη δήλωσή της: "Λυπούμαστε πολύ για κάθε αδίκημα που προκαλείται από τα πιο πρόσφατα έργα τέχνης και θα ήθελα να καθησυχάσω τους πελάτες μας ότι αυτό δεν είναι μια εκούσια δήλωση.
Η Lidl UK σημείωσε την προθυμία της να υποκύψει στις ανησυχίες των πελατών, λέγοντας: «Θα διασφαλίσουμε ότι όλα τα σχόλια θα ληφθούν υπόψη κατά τον επανασχεδιασμό των μελλοντικών συσκευασιών», αλλά δεν δεσμευτηκε για την απόσυρσή τους...








Ένας αριθμός αγοραστών ήλθε σε επαφή με τη σελίδα Facebook του Lidl UK και δεσμεύτηκε να μποϊκοτάρει το κατάστημα μέχρι να αποσυρθούν τα επίμαχα προιόντα των εταιρειών DANONE, NESTLE, CAREFOUR , ERIDANOUS.  Ενώ αντίστοιχη εκστρατεία #boycott Lidl έχει ξεκινήσει και στην Αμερική απο την ελληνική ομογένεια.

Περιέργως, δεν είναι η πρώτη φορά που η Lidl παραποιεί ελληνικά εθνικά σύμβολα αφαιρώντας απο αυτά το σταυρό. Πριν από ένα περίπου χρόνο, η εταιρεία είχε  αφαιρέσει με τον ίδιο τρόπο το σταυρό και από την ελληνική σημαία... προκαλώντας και τότε την οργή των Ελλήνων. 

Διαβάστε σχετικά





Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ