LASSEA - ΑΠΑΝΤΛΗΣΗ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΚΗΛΙΔΑΣ ΜΕ ΛΗΓΜΕΝΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΛΑΘΡΑΙΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙΔΗ ...

Απίστευτο κι όμως αληθινό ή ελληνικό άν θέλετε...  Σε λαθρεμπόριο καυσίμων επιδιδόταν και το δεξαμενόπλοιο που διενεργούσε την απάντληση πετρελαιοειδών από το ναυάγιο του “ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ”



Σύμφωνα με  επίσημη ανακοίνωσή του γραφείου Τύπου του Λιμενικού Σώματος γνωστοποιήθηκε η σύλληψη του Πλοιάρχου και του πρώτου  Μηχανικού του δεξαμενόπλοιου «ΛΑΣΣΑΙΑ» στην Ελευσίνα, για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα 

Συγκεκριμένα όπως έγινε γνωστό, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά με τη συνδρομή στελεχών του γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ελευσίνας και Τελωνειακών διενήργησαν έλεγχο και εντόπισαν στις δεξαμενές του Lassea που ανήκει στην εταιρεία Mare Hellas περίπου 100 τόνοι πετρελαιοειδών, χωρίς τα νόμιμα παραστατικά.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το δεξαμενόπλοιο, ενώ οι συλληφθέντες  οδηγήθηκαν με την διαδικασία του αυτοφώρου στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά, όπου τους ασκήθηκε δίωξη πλημμεληματικού χαρακτήρα.

Οσον αφορά τα αίτια του ναυαγίου του «Αγία Ζώνη ΙΙ»  σενάρια θέλουν να ανοίχτηκαν οι βάνες εισρόφησης   για να μπει θαλασσινό νερό από τις ειδικές σωληνώσεις  και να ισοσταθμίσει το κενό που υπήρχε στο φορτίο πετρελαίου, το οποίο έπρεπε, σύμφωνα με τα χαρτιά  να υπάρχει στο πλοίο. Στη συνέχεια, εικάζεται ότι μία  κόλλησε το σύστημα και δεν μπορούσαν να κλείσουν οι βάνες και να αποτρέψουν την ανεξέλεγκτη ροή του ύδατος στο εσωτερικό του πλοίου με αποτέλεσμα να βυθιστεί.



Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ