Ο ΤΥΦΩΝΑΣ ΙΡΜΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ

Ο τυφώνας Ιρμα, κατηγορίας 5, ο μεγαλύτερος που έχει καταγραφεί ποτέ στον Ατλαντικό, θα μπορούσε να φθάσει στην ηπειρωτική χώρα των ΗΠΑ, μέχρι την Παρασκευή πριν συνεχίσει την πορεία του στην ανατολική ακτή της χώρας.   




Σύμφωνα με τις πρώτες εκθέσεις των αξιωματούχων, ο  τυφώνας έχει ήδη πλήξει από τις Μπαρμπούντα τον Άγιο Μπάρτς και τον Άγιο Μαρτίνο, προκαλώντας τον όλεθρο και αφήνοντας πίσω του εικόνα βιβλικής καταστροφής.




Η Irma κατευθύνεται τώρα κατευθείαν προς τα νησιά των Παρθένων Νήσων και το νησί Necker του Richard Branson.

Οι χαμηλού υψόμετρου περιοχές στα γαλλικά νησιά έχουν πλημμυρίσει ενώ η  στάθμη της θάλασσας έχει ανέβει άνω των 2 μέτρων 


Ο  υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας κ. Collomb δήλωσε: "Γνωρίζουμε ότι τα τέσσερα πιο στερεά κτίρια του νησιού έχουν καταστραφεί, πράγμα που σημαίνει ότι οι περισσότερες ρωσικές δομές έχουν καταστραφεί ολοκληρωτικά ή εν μέρει ".

Σύμφωνα με τις προβλέψεις ο τυφώνας Irma, που είναι ίσος με το μέγεθος της Γαλλίας, θα συνεχίσει να συντρίβει  την Καραϊβική πριν διασχίσει τις ΗΠΑ, όπως απεικονίζεται από αυτόν τον νέο χάρτη.





Αν όμως η Irma συνεχίσει σε αυτή τη διαδρομή, θα πληγούν από τον έντονο άνεμο, τη βροχή και τις πλημμύρες τουλάχιστον 10 πολιτείες των ΗΠΑ.

Ενώ τη Δευτέρα, άλλες πόλεις της Φλόριντα, όπως το Ορλάντο, η Τάμπα, το Τζάκσονβιλ και το Ταλαχάσι, θα πληγούν από τον τυφώνα Irma, ο οποίος έχει διατηρήσει ανέμους 185 mpg και ριπές 225 μιλίων / ώρα, ενώ απο τα μέσα της επόμενης εβδομάδας προβλέπεται ότι θα πληγεί και η Γεωργία με την ιστορική πόλη της Σαβάνας να κινδυνεύει από τους απειλητικούς για τη ζωή άνεμους και την άγρια ​​βροχή.

Αργά την επόμενη εβδομάδα ο τυφώνας αναμένεται να προχωρήσει ακόμα περισσότερο προς βορρά μέσω της Νότιας Καρολίνας, της Βόρειας Καρολίνας και της Βιρτζίνια.


Και το Σαββατοκύριακο 16 και 17 Σεπτεμβρίου πιθανόν να δούμε τον τυφώνα Irma να χτυπάει και τις μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ στα βορειοανατολικά της χώρας.

Ενώ οι πόλεις της Ουάσιγκτον, της Βαλτιμόρης και της Νέας Υόρκης, με συνολικό πληθυσμό δεκάδων εκατομμυρίων ανθρώπων, πιθανόν να είναι οι τελικοί στόχοι του τυφώνα πριν πεθάνει τελικά.


Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ