ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ EHF ΝΑ ΑΠΟΒΑΛΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ HANDBALL ΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΣΚΟΠΙΑΝΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Χάντμπολ (EHF) αποφάσισε την αποβολή της εθνικής ομάδας από το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, και πρόστιμο 25.000 € ως συνέπεια της αποχώρησής της σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την προκλητική χρήση του ονόματος της Μακεδονίας απο τη Σκοπιανή ομάδα.








Η ελληνική πλευρά έχει δικαίωμα να κάνει έφεση, ακόμη και αν δικαιωθεί όμως δε θα υπάρχει η δυνατότητα να επανέλθει στο τουρνουά.


Η ανακοινώσεις της EHF





Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟΚΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ 17o ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΗΣ EHF

Την Τρίτη 2 Αυγούστου 2017 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα EHF των Γυναικών έπαιξε στα Σκόπια της ΠΓΔΜ η ελληνική εθνική ομάδα έφυγε από το γήπεδο μετά από 32 δευτερόλεπτα του προγραμματισμένου αγώνα της με την εθνική ομάδα, διαμαρτυρόμενος για το γεγονός ότι οι υπεύθυνοι της ομάδας φορούσαν ρούχα με το όνομα «Μακεδονία».

Πραγματοποιήθηκαν διαδικασίες εναντίον της Ομοσπονδίας Χάντμπολ μετά από τον αγώνα και η Πειθαρχική Επιτροπή διαπίστωσε ότι η ομάδα είχε την υποχρέωση να παίξει τον αγώνα σύμφωνα με τους κανονισμούς του EHF.

Σύμφωνα με το άρθρο B.7 του καταλόγου κυρώσεων του EHF, η ελληνική ομάδα αποκλείστηκε από το υπόλοιπο του διαγωνισμού και βάσει των άρθρων 12 και 14.1 των νομικών κανονισμών του EHF, το αποτέλεσμα των προκαταρκτικών στρογγυλών αγώνων απονεμήθηκε με το σκορ 0 : 10 και 0: 2.

Η ομοσπονδία επίσης επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους € 25.000 και μπορεί να καταβληθεί περαιτέρω αποζημίωση. Η ομάδα δεν σταμάτησε να επιβάλλει περαιτέρω αναστολή της ελληνικής εθνικής ομάδας πέρα ​​από την εκδήλωση.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Χάντμπολ έχει το δικαίωμα να ασκήσει έφεση, αλλά δεδομένου ότι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα EHF 17 γυναικών βρίσκεται σε εξέλιξη, οποιαδήποτε προσφυγή δεν θα έχει ανασταλτικά αποτελέσματα.








Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ
Μετά την απόφαση να αποβληθεί η ελληνική εθνική ομάδα από το 17 Πρωτάθλημα EHF των γυναικών, η Ελληνική Ομοσπονδία Χάντμπολ άσκησε έφεση.

Μετά από δέουσα εξέταση όλων των πτυχών της υπόθεσης, συμπεριλαμβανομένης δήλωσης της Ελληνικής Ομοσπονδίας Χάντμπολ, η Επιτροπή Κριτικής Επιτροπής της εκδήλωσης επιβεβαίωσε την απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής.

Συνεπώς, η ελληνική ομάδα δεν θα συμμετάσχει στην εκδήλωση στην πΓΔΜ και το πρόστιμό της ύψους € 25.000 επιβεβαιώθηκε.




Πέρα απο το όποιο κόστος, ένα μεγάλο μπράβο στα παιδιά μας, που έκαναν αυτό που έπρεπε και αξίζει να αισθάνονται υπερήφανοι όπως κι εμείς γι αυτούς.  
Ισως τελικά να υπάρχει ελπίδα γι αυτόν τον τόπο...



Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ