ΣΕ ΘΕΡΜΟ ΚΛΙΜΑ Η ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤRUMP - PUTIN

Σε ένα μαραθώνιο τετ-α-τετ εξελίχθηκε η πρώτη συνάντηση Trump - Putin κατά την παρουσία τους στη σύνοδο κορυφής των G20 2017 στο Αμβούργο



Οι δύο προέδροι, που σύμφωνα με το πρόγραμμα επρόκειτο να έχουν μια συνάντηση 30-40 λεπτών, συζήτησαν επι δυόμισι ώρες σε θερμό κλίμα με εκατέρωθεν φιλοφρονήσεις και αναφορές στις τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχαν κατά καιρούς. 

Ο Αμερικανός πρόεδρος, απευθυνόμενος στον κ. Πούτιν, είπε ότι είναι τιμή του που τον συναντά ενώ ο Ρώσος ηγέτης απάντησε «χαίρομαι που σας γνωρίζω προσωπικά και ελπίζω ότι η συνάντησή μας θα φέρει αποτελέσματα».

Στις ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο Ντόναλντ Τραμπ αρνήθηκε να σχολιάσει τη φερόμενη ανάμιξη της Ρωσίας στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές, ενώ σημείωσε ότι ευελπιστεί πως θα συμβούν πολλά «θετικά πράγματα» για τη Ρωσία και για τις ΗΠΑ.


Ο Βλάντιμιρ Πούτιν από την πλευρά του υπογράμμισε ότι οι τηλεφωνικές επικοινωνίες ποτέ δεν αρκούν.
Οι δυο ηγέτες κατά τη μαραθώνια συνάντησή τους, σύμφωνα με πληροφορίες, κατέληξαν σε συμφωνία τόσο μεταξύ τους όσο και με τις υπόλοιπες χώρες που εμπλέκονται στη Συρία για κατάπαυση του πυρός, χωρίς ωστόσο να δοθούν ακόμα λεπτομέρειες. 




Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ